Log in

View Full Version : How do I insert a template through a plugin


Omar Al-Ansari
08-05-2009, 02:26 AM
Hi All,

Just a brief about me, I have no coding background whatsoever and I am trying to learn where I am trying to just do simple stuff.

I am working on this plugin which I am trying to add in $adv_portal and here is my problem

$adv_portal - is the template where I want $adv_portal_rotating_articles to be inserted and this is the full content of it

$stylevar[htmldoctype]
<html dir="$stylevar[textdirection]" lang="$stylevar[languagecode]" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<if condition="$pages['name'] == 'home'">
<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
<meta http-equiv="Expires" content="0" />
</if>

<title>$vboptions[hometitle] <if condition="$pagetitle">- $pagetitle</if></title>

$headinclude

</head>
<body>

$header

$navbar

<if condition="$show['customizepagelink']">
<div align="$stylevar[right]" style="padding-top: $stylevar[cellpadding]px; padding-bottom: $stylevar[cellpadding]px">
<if condition="$show['customizepage']">
[<a href="javascript: reset_cmps_layout($pages[pageid])">$vbphrase[reset_layout]</a>]
[<a href="$show[customizepagelink]">$vbphrase[exit_customization_mode]</a>]
<else />
[<a href="$show[customizepagelink]">$vbphrase[customize_this_page]</a>]
</if>
</div>
</if>

<table align="center" class="page" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%">
<tr valign="top">
<if condition="$show['left_column']">
<td width="$vba_style[portal_leftcolwidth]"<if condition="$show['center_column'] OR $show['right_column']"> style="padding-$stylevar[right]: $vba_style[portal_colspacing]px"</if>>
$home[leftblocks]
</td>
</if>
<if condition="$show['center_column']">
<td valign="top">
$home[centerblocks]
</td>
</if>
<if condition="$show['right_column']">
<td valign="top" width="$vba_style[portal_rightcolwidth]"<if condition="$show['center_column'] OR $show['left_column']"> style="padding-$stylevar[left]: $vba_style[portal_colspacing]px"</if>>
$home[rightblocks]
</td>
</if>
</tr>
</table>

$footer

</body>
</html>$adv_portal_rotating_articles - is the template I have created and would like to insert within $adv_portal

The plugin is as follows

Product: vBulletin
Hook Location: vba_cmps_print_output // which I have tested with debug and I got positive results
$find = '<table align="center" class="page" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%">';

$replace = $adv_portal_rotating_articles;

$adv_portal = str_replace($find, $replace . $find, $adv_portal_rotating_articles);I think there is something wrong with the PHP code but I can't figure it out !

I would appreciate the help

Regards,
Omar

valdet
08-05-2009, 05:08 AM
For including your custom template you will need two plugins.

This article should help

https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=119933

Omar Al-Ansari
08-05-2009, 06:45 AM
For including your custom template you will need two plugins.

This article should help

https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=119933


Hi valdet,

I have already done this and I have also already added the template in "Portal Output Global Variables" in vba settings.

I think I am missing something in the PHP code above.

Would appreciate the support.

Regards,
Omar

Lynne
08-05-2009, 03:51 PM
This doesn't look correct. You are finding something in a template and replacing it with itself?
$find = '<table align="center" class="page" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%">';

$replace = $adv_portal_rotating_articles;

$adv_portal = str_replace($find, $replace . $find, $adv_portal_rotating_articles);

Omar Al-Ansari
08-06-2009, 02:14 AM
Hi Lynne,

So I believe what you are saying I should do this?

$find = '<table align="center" class="page" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%">';

$replace = $adv_portal_rotating_articles;

$adv_portal = str_replace($find, $replace . $find, $adv_portal_rotating_articles);

if yes, then I've done it and did not work as well

Lynne
08-06-2009, 04:39 AM
str_replace (find this, replace with this, in this)

You said "$adv_portal_rotating_articles - is the template I have created and would like to insert within $adv_portal". But, your find/replace statement says you are finding and replacing something in $adv_portal_rotating_articles and assigning it the new value of $adv_portal. That doesn't seem to be what you said you wanted. Seems to me you want it to be:

$adv_portal = str_replace($find, $replace . $find, $adv_portal);

(I'm just commenting on that one line, not the whole thing.)

Omar Al-Ansari
08-07-2009, 07:57 AM
Hey Lynne,

Thanks for explaining that. However after changing it still does not work. Am I doing something wrong?

Lynne
08-07-2009, 02:26 PM
You may get more help over on the vbadvanced forum since this is a module for vbadvanced (isn't it?).