Go Back   vb.org Archive > vBulletin Article Depository > Read An Article > vBulletin 3 Articles
FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Reply
 
Thread Tools
How to create your own vBulletin-powered page! (uses vB templates)
Gary King's Avatar
Gary King
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,046

 

Show Printable Version Email this Page Subscription
Gary King Gary King is offline 03-03-2004, 10:00 PM

Want to create your very own vBulletin powered page which includes the header, footer, and the user permissions system as well?

Well now you can

Want to know how it will look? Take a look at the attached screenshot below!

Now includes the Who's Online modification!
Also, instructions included on how to create your own pages that are integrated with current vBulletin files!

I'm going to give you a generic page but you can easily modify the contents of the page by changing the template

So here we go

Instructions:

Create a new file, whatever you want to call it (let's say test.php).
Open up test.php and add the following (replace TEST with whatever template you want to show):
PHP Code:
<?php

// ####################### SET PHP ENVIRONMENT ###########################
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

// #################### DEFINE IMPORTANT CONSTANTS #######################
define('NO_REGISTER_GLOBALS'1);
define('THIS_SCRIPT''test'); // change this depending on your filename

// ################### PRE-CACHE TEMPLATES AND DATA ######################
// get special phrase groups
$phrasegroups = array(

);

// get special data templates from the datastore
$specialtemplates = array(
    
);

// pre-cache templates used by all actions
$globaltemplates = array(
    
'TEST',
);

// pre-cache templates used by specific actions
$actiontemplates = array(

);

// ######################### REQUIRE BACK-END ############################
require_once('./global.php');

// #######################################################################
// ######################## START MAIN SCRIPT ############################
// #######################################################################

$navbits = array();
$navbits[$parent] = 'Test Page';

$navbits construct_navbits($navbits);
eval(
'$navbar = "' fetch_template('navbar') . '";');
eval(
'print_output("' fetch_template('TEST') . '");');

?>
Be sure to change 'TEST' to the actual template name, and change 'test' to the filename. Also, change 'Test Page' to whatever you want to show in the navbar, such as 'Viewing Member Profile' (just an example).

Now create the template, called TEST with the following content:
HTML Code:
$stylevar[htmldoctype]
<html dir="$stylevar[textdirection]" lang="$stylevar[languagecode]">
<head>
<title>$vboptions[bbtitle]</title>
$headinclude
</head>
<body>
$header

$navbar

<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
    <td class="tcat">Title</td>
</tr>
<tr>
    <td class="alt1">Text</td>
</tr>
</table>

$footer
</body>
</html>
All done
Now check it out by going to test.php

Who's Online Modification

Now if you want to show who is browsing this new page of yours, just open up includes/functions_online.php and find:
PHP Code:
    case 'bugs.php':
        
$userinfo['activity'] = 'bugs';
        break; 
Below, add:
PHP Code:
    case 'test.php':
        
$userinfo['activity'] = 'test';
        break; 
(Be sure to change the values to your own!)

Then find:
PHP Code:
        case 'modcplogin':
            
$userinfo['action'] = $vbphrase['moderator_control_panel_login'];
            break; 
Below add:
PHP Code:
        case 'test':
            
$userinfo['action'] = 'Viewing Test Page';
            break; 
All done!

----------------------------------

Also if you want to create your own pages 'within' current vBulletin files, do the following:

Open the file you want, and then right before the final ?> in the source code, add the following:

PHP Code:
if ($_REQUEST['do'] == 'xxx')
{
    eval(
'print_output("' fetch_template('TEMPLATE_XXX') . '");');

Replace 'xxx' with whatever you want ?do= in the query string to be (for example, replace 'xxx' with 'showprofile' so then someone would type in example.php?do=showprofile to view this template.) Then of course, change TEMPLATE_XXX to your template name, it's that simple!


edit by Lynne: If running 3.8.4 or above, see this post to take care of the PHP 5.3.0-related problems - https://vborg.vbsupport.ru/showpost....postcount=1171
Attached Images
File Type: jpg template_test.jpg (62.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #1262  
Old 05-18-2010, 02:18 PM
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,987
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Well, your code goes after the section where it says START MAIN SCRIPT. Save the results of your code into variables, register them, and call them in the template.
Reply With Quote
  #1263  
Old 05-18-2010, 02:21 PM
danishravian danishravian is offline
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 32
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Thnx a lot, Now i got some idea.

--------------- Added [DATE]1274196333[/DATE] at [TIME]1274196333[/TIME] ---------------

can you please tell me how to dislpay registered variables in php???

what is proper code???
i am using VB4

--------------- Added [DATE]1274196683[/DATE] at [TIME]1274196683[/TIME] ---------------

This Is My Code
include "connect.php";
$query = "select * from plants";
$result = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_array($result);


$templater->register('query', $query);
$templater->register('result', $result);
$templater->register('row', $row);


if(mysql_num_rows($result) > 0)
{
while($row = mysql_fetch_array($result))
{

echo "data found";

}

}

else
{
echo "No Record With These Parameters";

}
Reply With Quote
  #1264  
Old 05-18-2010, 02:35 PM
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,987
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

You're in the wrong thread completely. This is for vB3, but you are using vB4 and thus followed a completely different tutorial. You really need to do some reading on how to register variables for vB4 (there's a tutorial for that, too), and then ask in your own thread. This is totally off topic here, and I won't continue answering in this thread. Before doing so: Please use code or php tags if posting code, and please read the article I linked you to regarding the vB database classes. If doing database operations insinde vB, you really should use them.
Reply With Quote
  #1265  
Old 05-18-2010, 03:10 PM
danishravian danishravian is offline
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 32
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

https://vborg.vbsupport.ru/showthrea...73#post2039273

i made my thread, plz reply there
Reply With Quote
  #1266  
Old 05-20-2010, 03:34 PM
eda199 eda199 is offline
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 6
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

hello my test.php is like this and gives some errors any help pls?
http://izmir.tr.kg/test.php

? any help?

thank you...
Reply With Quote
  #1267  
Old 06-20-2010, 02:58 AM
kdr4t kdr4t is offline
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Does this work in VB4?
Reply With Quote
  #1268  
Old 06-20-2010, 03:00 AM
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: PopCulturalReferenceLand
Posts: 5,171
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by kdr4t View Post
Does this work in VB4?
No. But the article in the vB4 Articles section does.
Reply With Quote
  #1269  
Old 06-21-2010, 05:01 PM
Atreidex Atreidex is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Digital Jedi View Post
No. But the article in the vB4 Articles section does.
Could you please provide a link to that article, i can't find it

Thank you!
Reply With Quote
  #1270  
Old 06-22-2010, 02:46 AM
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: PopCulturalReferenceLand
Posts: 5,171
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Atreidex View Post
Could you please provide a link to that article, i can't find it

Thank you!
It's on the first page of the vB4 articles section.
Reply With Quote
  #1271  
Old 06-23-2010, 11:19 AM
jdrakopo jdrakopo is offline
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I'm having trouble getting this working.
Am getting the following errors (below).

=======
Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: navbar in [path]/includes/functions.php on line 3957

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/bostonwh/public_html/adhub1.php(42) : eval()'d code on line 1

Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: adhub1 in [path]/includes/functions.php on line 3957
=======

The last part of my custom php file (named adhub1.php) is as follows (see just below):
(and I do have a template named 'adhub1'.)
Line 42 - which is where the error msg points to - is the line there that contains '... fetch_template('navbar' ...'

Any ideas ?
I must be missing something simple.
Thanks.

// ############ START MAIN SCRIPT ################
$navbits = array();
$navbits[$parent] = 'adhub1';

$navbits = construct_navbits($navbits);
eval('$navbar = "' . fetch_template('navbar') . '";');
eval('print_output("' . fetch_template('adhub1') . '");');

?>
Reply With Quote
  #1272  
Old 06-23-2010, 11:22 AM
ragtek ragtek is offline
 
Join Date: Mar 2006
Location: austria, croatia
Posts: 1,630
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by jdrakopo View Post
I'm having trouble getting this working.
Am getting the following errors (below).

=======
Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: navbar in [path]/includes/functions.php on line 3957

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/bostonwh/public_html/adhub1.php(42) : eval()'d code on line 1

Warning: fetch_template() calls should be replaced by the vB_Template class. Template name: adhub1 in [path]/includes/functions.php on line 3957
=======


The last part of my custom php file (named adhub1.php) is as follows (see just below):
(and I do have a template named 'adhub1'.)

Any ideas ?
I must be missing something simple.
Thanks.

// ############ START MAIN SCRIPT ################
$navbits = array();
$navbits[$parent] = 'adhub1';

$navbits = construct_navbits($navbits);
eval('$navbar = "' . fetch_template('navbar') . '";');
eval('print_output("' . fetch_template('adhub1') . '");');

?>
You haven't seen the posts before your, or?*g*
This is for vB3 and not vB4
Reply With Quote
  #1273  
Old 06-23-2010, 11:46 AM
jdrakopo jdrakopo is offline
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I see.
Thanks.

I was led to this thread by another one (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=228112)... but see that this is for vb3 and that one appears to have tailored the work for vb4.
Reply With Quote
  #1274  
Old 07-03-2010, 10:32 AM
jimjam jimjam is offline
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 75
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Hi I am using VB 3.84, I have followed the instructions but getting this error when i go to the page, any ideas, thanks

Quote:
The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.
Reply With Quote
  #1275  
Old 07-05-2010, 09:50 AM
jimjam jimjam is offline
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 75
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

If I turn Gzip off in VBadmin then the custom page shows up, but then I have no compression and a slow site, how can i get the custom page to show up with th egzip enabled? Thanks

Quote:
Originally Posted by jimjam View Post
Hi I am using VB 3.84, I have followed the instructions but getting this error when i go to the page, any ideas, thanks
Reply With Quote
  #1276  
Old 08-26-2010, 08:43 PM
AndrewRich's Avatar
AndrewRich AndrewRich is offline
 
Join Date: Dec 2007
Location: Palo Alto, CA
Posts: 67
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Lynne View Post
You can try adding the base url tag to your <head>:

HTML Code:
<base href="http://www.yoursite.com/forums/" />
Thank you for this tip! It helped me in a somewhat different context but was exactly what I needed.
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.06227 seconds
  • Memory Usage 2,423KB
  • Queries Executed 31 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (2)bbcode_html
  • (6)bbcode_php
  • (7)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_article
  • (1)navbar
  • (4)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (4)pagenav_pagelink
  • (2)pagenav_pagelinkrel
  • (16)post_thanks_box
  • (5)post_thanks_box_bit
  • (16)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)post_thanks_postbit
  • (16)post_thanks_postbit_info
  • (15)postbit
  • (1)postbit_attachment
  • (16)postbit_onlinestatus
  • (16)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • fetch_musername
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_end
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_start
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_end
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_attachment
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete