Go Back   vb.org Archive > vBulletin Article Depository > Read An Article > Programming Articles
FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Reply
 
Thread Tools
How To Add Custom Profile Field Information To The Postbit
peterska2
Join Date: Oct 2003
Posts: 6,504

 

Manchester, UK
Show Printable Version Email this Page Subscription
peterska2 peterska2 is offline 06-16-2006, 10:00 PM

So you've added some custom profile fields and would like the information to display in the postbit, but how do you go about it? This guide will help you to do this.

Throughout this guide the x in fieldx is to be replaced with the field number as shown in the profile field manager in the name column.

Single Line Text Boxes

To add the contents of a single line text box to the postbit, use one of the following formats:

To use a title for the displayed text (eg Real name: Kerry-Anne)
Code:
<if condition="$post[fieldx]"><div class="smallfont">Label for text: $post[fieldx]</div></if>
To simply display the text (eg Kerry-Anne)
Code:
$post[fieldx]
Multiple Line Text Boxes

While I don't recommend displaying these in the postbit as they can contain a large amount of information, they are done in the exact same way as the single line text box.

Note: The text entered will display all on one line, not in multiple lines as added to the text box and displayed in the profile page.


Single Selection Radio Buttons & Single Selection Menus

These both display text in the same way as the Single Line Text Box so the same format can be applied to these. However, as these are mainly used for fixed options (eg Date of Birth, or Homepage contains adult content here at vB.org) they can also be used to display images (eg the gender in postbit modification).

These examples, using images, assume that you have uploaded the images to your misc image directory for the style that you are using. You can replace
Code:
$stylevar[imgdir_misc]
with the appropriate path to your images if different. They also assume that the file type of the images is gif. If this is different, you will need to alter it in the code by replacing
Code:
.gif
with the appropraite extension. Your image names need to be exactly the same as the profile field options, including capitalization.

To use the contents to display an image, with no label, use the following format:
Code:
<if condition="$post[fieldx]"><div><img src="$stylevar[imgdir_misc]/$post[fieldx].gif" border="0" alt="$post[fieldx]" /></div></if>
To show a label before the image, use the following format:
Code:
<if condition="$post[fieldx]"><div class="smallfont">Label for image: <img src="$stylevar[imgdir_misc]/$post[fieldx].gif" border="0" alt="$post[fieldx]" /></div></if>
Multiple Selection Menus and Checkboxes

I wouldn't recommend using these to display information in the postbit, as to enable them requires long usage of conditionals to translate the code saved in the database into displayable text.


I hope you find this useful. Feel free to ask any questions related to this.
Reply With Quote
  #32  
Old 01-15-2009, 07:04 PM
punchbowl punchbowl is offline
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 505
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

exactly what I need! ty
Reply With Quote
  #33  
Old 01-28-2009, 06:35 PM
DivineMessenger DivineMessenger is offline
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 200
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

How can I choose an image and have it link to the url in the profile field. Like if I wanted to put a lil facebook image and have it go to their profile field "facebook profile"
Reply With Quote
  #34  
Old 02-10-2009, 01:55 AM
Iceburg22 Iceburg22 is offline
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 45
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

the site I am working on currently has something like 4000 members. I want to add a new profile field and it have a default of 0. Is there some kind of query that I need to run to have every member's profile field have a default answer of zero? If so how do I do this?
Reply With Quote
  #35  
Old 05-05-2009, 01:08 PM
RoyT RoyT is offline
 
Join Date: May 2009
Posts: 10
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Hmmm, I'm a bit lost, I'm sure it's just me but I can't see where I actually place this code?

Do I need to also give it positional information as well?

What I'm trying to do is this :https://vborg.vbsupport.ru/showthrea...83#post1804983

Naturally, I'm a noob to Vbulletin customisation
Reply With Quote
  #36  
Old 06-17-2009, 03:43 PM
DesignerDani DesignerDani is offline
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Thank you! This was so quick and simple. It took about 2 minutes to do.
Reply With Quote
  #37  
Old 07-05-2009, 02:04 AM
N-0p3rz's Avatar
N-0p3rz N-0p3rz is offline
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, TX
Posts: 81
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Shazz View Post
Thanx its helpful, but what if i want to hide something in the postbit?

Like example if i wanted to hide Posts: 175

And they have an option to click yes or no in the profile field...
*Noob question
I'm looking for something similar to this question. Anyone have an idea of how to achieve this?

--------------- Added [DATE]1246771254[/DATE] at [TIME]1246771254[/TIME] ---------------

Ahh mkay I got it..

Using:

PHP Code:
<if condition="$bbuserinfo[fieldX] == 'YES'"></if> 
Reply With Quote
  #38  
Old 09-03-2011, 12:16 AM
RoG Aftermath RoG Aftermath is offline
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 51
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Ok this may sound like a dumb question but where am i supposed to put this code to make it show in the postbit? I tried putting it in the regular expression area and nothing came up on the postbit. I am running the newest version of vbulletin 4.1.5
Reply With Quote
  #39  
Old 01-27-2013, 09:03 PM
brandondrury brandondrury is offline
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 136
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I'm guessing this doesn't work for vB4. My html code is being displayed literally on the page and not parsing.

Edit: Here's a guide. https://www.vbulletin.com/forum/show...tbit-templates
Reply With Quote
  #40  
Old 01-27-2013, 11:47 PM
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Location: California/Idaho
Posts: 41,180
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

There is a different one for vB4 in the vB4 articles area (and in my profile since I was the one who wrote it).
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.04584 seconds
  • Memory Usage 2,294KB
  • Queries Executed 26 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (6)bbcode_code
  • (1)bbcode_php
  • (1)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_article
  • (1)navbar
  • (4)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (2)pagenav_pagelink
  • (10)post_thanks_box
  • (10)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (10)post_thanks_postbit_info
  • (9)postbit
  • (10)postbit_onlinestatus
  • (10)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_postinfo_query
  • fetch_postinfo
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • fetch_musername
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete