Go Back   vb.org Archive > vBulletin Article Depository > Read An Article > vBulletin 3 Articles
FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Reply
 
Thread Tools
How to create your own vBulletin-powered page! (uses vB templates)
Gary King's Avatar
Gary King
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,046

 

Show Printable Version Email this Page Subscription
Gary King Gary King is offline 03-03-2004, 10:00 PM

Want to create your very own vBulletin powered page which includes the header, footer, and the user permissions system as well?

Well now you can

Want to know how it will look? Take a look at the attached screenshot below!

Now includes the Who's Online modification!
Also, instructions included on how to create your own pages that are integrated with current vBulletin files!

I'm going to give you a generic page but you can easily modify the contents of the page by changing the template

So here we go

Instructions:

Create a new file, whatever you want to call it (let's say test.php).
Open up test.php and add the following (replace TEST with whatever template you want to show):
PHP Code:
<?php

// ####################### SET PHP ENVIRONMENT ###########################
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

// #################### DEFINE IMPORTANT CONSTANTS #######################
define('NO_REGISTER_GLOBALS'1);
define('THIS_SCRIPT''test'); // change this depending on your filename

// ################### PRE-CACHE TEMPLATES AND DATA ######################
// get special phrase groups
$phrasegroups = array(

);

// get special data templates from the datastore
$specialtemplates = array(
    
);

// pre-cache templates used by all actions
$globaltemplates = array(
    
'TEST',
);

// pre-cache templates used by specific actions
$actiontemplates = array(

);

// ######################### REQUIRE BACK-END ############################
require_once('./global.php');

// #######################################################################
// ######################## START MAIN SCRIPT ############################
// #######################################################################

$navbits = array();
$navbits[$parent] = 'Test Page';

$navbits construct_navbits($navbits);
eval(
'$navbar = "' fetch_template('navbar') . '";');
eval(
'print_output("' fetch_template('TEST') . '");');

?>
Be sure to change 'TEST' to the actual template name, and change 'test' to the filename. Also, change 'Test Page' to whatever you want to show in the navbar, such as 'Viewing Member Profile' (just an example).

Now create the template, called TEST with the following content:
HTML Code:
$stylevar[htmldoctype]
<html dir="$stylevar[textdirection]" lang="$stylevar[languagecode]">
<head>
<title>$vboptions[bbtitle]</title>
$headinclude
</head>
<body>
$header

$navbar

<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
    <td class="tcat">Title</td>
</tr>
<tr>
    <td class="alt1">Text</td>
</tr>
</table>

$footer
</body>
</html>
All done
Now check it out by going to test.php

Who's Online Modification

Now if you want to show who is browsing this new page of yours, just open up includes/functions_online.php and find:
PHP Code:
    case 'bugs.php':
        
$userinfo['activity'] = 'bugs';
        break; 
Below, add:
PHP Code:
    case 'test.php':
        
$userinfo['activity'] = 'test';
        break; 
(Be sure to change the values to your own!)

Then find:
PHP Code:
        case 'modcplogin':
            
$userinfo['action'] = $vbphrase['moderator_control_panel_login'];
            break; 
Below add:
PHP Code:
        case 'test':
            
$userinfo['action'] = 'Viewing Test Page';
            break; 
All done!

----------------------------------

Also if you want to create your own pages 'within' current vBulletin files, do the following:

Open the file you want, and then right before the final ?> in the source code, add the following:

PHP Code:
if ($_REQUEST['do'] == 'xxx')
{
    eval(
'print_output("' fetch_template('TEMPLATE_XXX') . '");');

Replace 'xxx' with whatever you want ?do= in the query string to be (for example, replace 'xxx' with 'showprofile' so then someone would type in example.php?do=showprofile to view this template.) Then of course, change TEMPLATE_XXX to your template name, it's that simple!


edit by Lynne: If running 3.8.4 or above, see this post to take care of the PHP 5.3.0-related problems - https://vborg.vbsupport.ru/showpost....postcount=1171
Attached Images
File Type: jpg template_test.jpg (62.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #342  
Old 08-10-2005, 04:38 PM
Adrian Schneider's Avatar
Adrian Schneider Adrian Schneider is offline
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,528
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by cnczone
Has this been redone for VB 3.5?
Tis the exact same for both.
Reply With Quote
  #343  
Old 08-11-2005, 06:10 PM
JohnBee JohnBee is offline
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 544
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I would l like to use vB templates to design a dynamic page (with changing content)
specificaly the page is for news and would have a: Page 2 >> Page 3 >> type of arrangement. but I want to keep the vB header and footer active.

Normally this is not a problem on a regular .php page because I can use php includes but using vBulletins php include variable in the php_include_start template I am limited to one variable. The news page links are generated on the fly with there own unique ID's.

Is there any way to call php includes from an external file or something to get this working? can this addon do this?

Any help on this would be greatly appreciated
Reply With Quote
  #344  
Old 08-15-2005, 07:00 PM
AndyA AndyA is offline
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 188
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Great I've got the page showing http://www.throttlejockey.co.uk/forum/info.php but am I right in thinking that any text is entered into the template and not the page itself ?

How do I get links or images to work on my new page ?
Reply With Quote
  #345  
Old 08-15-2005, 09:52 PM
BigIke's Avatar
BigIke BigIke is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Norfolk, VA
Posts: 143
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by AndyA
Great I've got the page showing http://www.throttlejockey.co.uk/forum/info.php but am I right in thinking that any text is entered into the template and not the page itself ?

How do I get links or images to work on my new page ?
Yes. What you want to put on the actual page goes into the template. However, whatever goes into the template must be html. So you can't put http://img.photobucket.com/albums/v1...4/P9060045.jpg that url and expect to have the image come up, you must use html like this:
HTML Code:
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v185/andyaveyard/Tan%20Hill%20Meet%204-9-04/P9060045.jpg"></img>
Reply With Quote
  #346  
Old 08-16-2005, 03:56 AM
keymistress keymistress is offline
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 29
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

erm... for those who are using this mini mod for sub-domains, you have to add these two steps for it work:

find
PHP Code:
require_once('./global.php'); 
and add this before it
PHP Code:
define('CHDIR_PATH''/usr/local/psa/home/vhosts/yourdomain.com/subdomains/forums/httpdocs'); //just an example, please change to your own forum's full path
chdir(CHDIR_PATH); 
next you'll need to copy the login.php from your forums folder and paste it in your sub-domain directory. also find
PHP Code:
require_once('./global.php'); 
and add this before it
PHP Code:
define('CHDIR_PATH''/usr/local/psa/home/vhosts/yourdomain.com/subdomains/forums/httpdocs'); //just an example, please change to your own forum's full path
chdir(CHDIR_PATH); 
after that the mod will work for your sub-domain... just something i discovered while trying it for my own site... hope it helps!
Reply With Quote
  #347  
Old 08-21-2005, 03:03 AM
eljeffe eljeffe is offline
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 48
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I created a index.php file for our IRC chat client. I built a vbulletin header and footer wraper for it and it works like a champ. However, my chat client is outside the vB forum directory and the navbar links contain the wrong URL.

For the purposes of this example, my forums directory is in: http://www.mydomain.com/forums

My chat directory is in: http://www.mydomain.com/chat

I'll eventually have several other features that will be a subdirectory off of the http://www.mydomain.com/ website (i.e., chat, photos, files, journal, etc...)

Anyone have any ideas on what I can do to fix this. Here is the code in my index.php file:

PHP Code:
<?php 

        
// ####################### SET PHP ENVIRONMENT ########################### 
        
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE); 

        
// #################### DEFINE IMPORTANT CONSTANTS ####################### 
        
define('NO_REGISTER_GLOBALS'1); 
        
define('THIS_SCRIPT''index'); // change this depending on your filename 

        // ################### PRE-CACHE TEMPLATES AND DATA ###################### 
        // get special phrase groups 
        
$phrasegroups = array( 

                ); 

        
// get special data templates from the datastore 
        
$specialtemplates = array( 
                             
                ); 

        
// pre-cache templates used by all actions 
        
$globaltemplates = array( 
                    
'java_irc_client'
                ); 

        
// pre-cache templates used by specific actions 
        
$actiontemplates = array( 

                ); 

        
// ######################### REQUIRE BACK-END ############################ 
        
chdir('/home/www/mydoman.com/forums');
        require_once(
'./global.php'); 

        
// ####################################################################### 
        // ######################## START MAIN SCRIPT ############################ 
        // ####################################################################### 

        
$navbits = array(); 
        
$navbits[$parent] = 'Chat Room'

        
$navbits construct_navbits($navbits); 
        eval(
'$navbar = "' fetch_template('navbar') . '";'); 
        eval(
'print_output("' fetch_template('java_irc_client') . '");'); 

?>
Any ideas are appreciated.

Thanks
Reply With Quote
  #348  
Old 08-21-2005, 03:21 AM
MRGTB MRGTB is offline
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 548
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Can you not move your IRC into your forums folder, things would be much easier for you then
Reply With Quote
  #349  
Old 08-21-2005, 03:30 AM
eljeffe eljeffe is offline
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 48
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Gary Bolton
Can you not move your IRC into your forums folder, things would be much easier for you then
I'm trying to keep my vb directory as clean as possible. I have to imagine there is some way to do this without throwing everything into the top directory of the forums.

Quote:
Originally Posted by Gary Bolton
Can you not move your IRC into your forums folder, things would be much easier for you then
Gary,

On second thought, I don't have a problem with keeping chat.php in my forum directory and accessing the chat system via http://www.mydomain.com/forum/chat

However, I would like to store the jar files, images, and support files outside of the forum directory. Even a subdirectory under forums (like chat) would work for me.
Reply With Quote
  #350  
Old 08-26-2005, 12:44 PM
o0stephane0o's Avatar
o0stephane0o o0stephane0o is offline
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 48
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

How would I create a page that only group ID 6, 8, 13 can see?
I tried with the information page 2 but it doesn´t work
Reply With Quote
  #351  
Old 08-26-2005, 03:09 PM
Adrian Schneider's Avatar
Adrian Schneider Adrian Schneider is offline
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,528
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

After calling global.php (and before the main output)
PHP Code:
if (!is_member_of($bbuserinfo6) AND !is_member_of($bbuserinfo8) AND !is_member_of($bbuserinfo13))
{
    
print_no_permission();

Replace "$bbuserinfo" with "$vbulletin->userinfo" if you are using 3.5
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.10614 seconds
  • Memory Usage 2,391KB
  • Queries Executed 26 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (2)bbcode_html
  • (12)bbcode_php
  • (4)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_article
  • (1)navbar
  • (4)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (4)pagenav_pagelink
  • (4)pagenav_pagelinkrel
  • (11)post_thanks_box
  • (5)post_thanks_box_bit
  • (11)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)post_thanks_postbit
  • (11)post_thanks_postbit_info
  • (10)postbit
  • (1)postbit_attachment
  • (11)postbit_onlinestatus
  • (11)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • fetch_musername
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_end
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_start
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_end
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_attachment
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete