vb.org Archive

vb.org Archive (https://vborg.vbsupport.ru/index.php)
-   vBulletin 3.8 Add-ons (https://vborg.vbsupport.ru/forumdisplay.php?f=235)
-   -   Mini Mods - Dynamic Navbarlinks (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=214971)

Coroner 05-30-2009 10:00 PM

Dynamic Navbarlinks
 
1 Attachment(s)
Idea by Ragtek
I only added support for dhtml menu and side selection.

What does it do:
Over your vBulletin Optionen you can create links for the navbar (single or dhtml) without changing any template (you can not use phrases).

Installation:
1st upload the php - then simply import the product.
After import 3 new links were created (the example from image no.2).

Requirements:


A "good" navbar Template with the following 3 template_hooks:
  1. $template_hook[navbar_buttons_right]
  2. $template_hook[navbar_buttons_left]
  3. $ad_location[ad_navbar_below]
If one of these HOOKs missing, the links could not be shown.
Changlog:
v1.3
Added a Bit for Phrases set. This will allow you to enter phrases instead of text.

Coroner 05-31-2009 06:51 AM

A short description for the installed example:
Code:

1|0|0|1|test.php|Test 1|1|0
2|1|0|1||TEST 2|1|0
3|0|2|2|aaa.php|AAA|1|0
4|0|2|3|bbb.php|BBB|1|0
5|0|2|4||SUB TEST|1|0
6|0|2|5|ccc.php|CCC|1|0
7|1|0|1||TEST 3|0|0
8|0|7|2|zzz.php|ZZZ|0|0

This is a normal link (URL & Name are required)
Code:

1|0|0|1|test.php|Test 1|1|0
This is a link for a dhtml menu (URL doesn't required and MUST leave blank)
Code:

2|1|0|1||TEST 2|1|0
These are 2 submenus (SUB = 2, URL & Name are required)
Code:

3|0|2|2|aaa.php|AAA|1|0
4|0|2|3|bbb.php|BBB|1|0

Another link for a dhtml menu (URL are not required and MUST leave blank, SUB = 2 this is a new submen? in the dhtml (ID: 2))
Code:

5|0|2|4||SUB TEST|1|0
Another submenu
Code:

6|0|2|5|ccc.php|CCC|1|0
A new dhtml menu (SUB = 0 (no ID to an existing))
Code:

7|1|0|1||TEST 3|0|0
8|0|7|2|zzz.php|ZZZ|0|0

"SORTORDER" must be "unique", but will NOT sort the entries.
Also submenus (any kind) must on the correct side - otherwiseit will not shown.

Here is an example for phrases:
old code:
Code:

8|0|7|2|zzz.php|ZZZ|0|0
new code:
Code:

8|0|7|2|zzz.php|dyn_zzz|0|1
This means, you havbe to create a GLOBAL phrase:
varname: dyn_zzz
text: ZZZ

Loki12 05-31-2009 09:29 AM

Wow this is a great idea ... editing the navbar template is always a hassle, especially when upgrading. Such a feature should be standard in vBulletin.

Mike-D 05-31-2009 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by Loki12 (Post 1820585)
... editing the navbar template is always a hassle, especially when upgrading.

Not by using the TMS Addon :D

RichieBoy67 05-31-2009 01:08 PM

Thanks for this--I actually just started working on a navbar manually. I was going to add drop downs but then I spotted this mod so now I actually may have a bit more free time today thanks to this!!

Thanks! - Should make a PITA job a little easier..

4nawadir.com 05-31-2009 01:09 PM

Good work
Installed

saadessa 05-31-2009 03:05 PM

thank you
will try

smooth-c 05-31-2009 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by Mike-D (Post 1820636)
Not by using the TMS Addon :D

Get back under your bridge! :p

Elenna 06-13-2009 02:36 PM

This is brilliant, thank you. I used to use something very similar back for phpNuke, and missed the ease of administration of it.

Saviour 06-24-2009 11:25 PM

I'm using vbAdvanced Links 3.2 and vBulletin 3.8.3.

This mod conflicts with the Links Directory mod from VBAdvanced. When using this mod and clicking the View Link Details of a link...it breaks the Links mod...displaying no link details.

Disabling this mods plugin...fixes the issue.

Sorry...clicks Uninstalled.

Dr.LoVe 06-24-2009 11:29 PM

wooooooooow it's amazing but maybe it take long time to understand this Mod

i'll try

thank you

willy888 07-06-2009 09:52 PM

Excelled mod It works perfect
How can I make it appear in other style except the default ?

Coroner 07-07-2009 04:26 AM

This mod uses the template_hooks from the navbar.

willy888 07-07-2009 04:54 AM

What can I add to navbar template and where to make it appear to new style ?
Please more detail ?

Code:

A "good" navbar Template with the following 3 template_hooks:

  1. $template_hook[navbar_buttons_right]
  2. $template_hook[navbar_buttons_left]
  3. $ad_location[ad_navbar_below]

If one of these HOOKs missing, the links could not be shown.

How can I instert them in navbar ?

Coroner 07-07-2009 09:55 AM

Those are the default HOOKs in the template "navbar".

If you miss it, simply open the Template and insert the codes.

Example:
$ad_location[ad_navbar_below]
is the last entry in the template

Code:

                </if>
                $template_hook[navbar_buttons_right]
                <if condition="$show['member']">
                        <td class="vbmenu_control"><a href="login.php?

and
Code:

                </if>
                $template_hook[navbar_buttons_left]
                <td class="vbmenu_control"><a rel="help" href="faq.php$session[sessionurl_q]" accesskey="5">$vbphrase[faq]</a></td>


applebeef 07-07-2009 11:51 PM

Hi coroner is it possible to sort the position of the links on the navbar?

Coroner 07-08-2009 04:50 AM

Not at the moment.

VonDoom 07-12-2009 05:44 AM

My navbar is in the header location. What do i have to change to get this to work with the navbar in the header? Ive been monkeeing around with the code but cant figure it out myself.

Thanks, this is a great hack weather or not it works for me..

Coroner 07-12-2009 09:54 AM

I think, you have to change the template_hooks or use you own (you have to change 'em in the product)

VonDoom 07-12-2009 10:41 PM

Can you give me an example of what im looking for in your product? As these three hooks are not referenced in the product at least not that i can see.

Either way this hack still rocks and works perfectly when your navbar is in the default template. this gets a 5 rating for sure.

Coroner 07-13-2009 05:40 AM

Those are the template_hooks in the navbar
Code:

$template_hook[navbar_buttons_right]
$template_hook[navbar_buttons_left]
$ad_location[ad_navbar_below]

In the PHP (includes/dynamic_navbar) you will also find those HOOKs.

I would like to say, simply add 3 template_hooks in your tempalte and change the 3 HOOKs in the php file to your HOOKs.

Footnote: This is untested.

Coroner 07-13-2009 09:16 AM

Version v1.3 is out.
This version now understands phrases, too.

willy888 07-13-2009 09:48 AM

It only says to install
For those who has already installed it and want to upgrade ?
Overight the files and re-import the product ?
The links that we have already create will lost ?

Coroner 07-13-2009 10:00 AM

I'm sorry.
Simply overwrite the file and product.

NO, all links will stay as it is. You can change the text into phrases later, if you like.

willy888 07-13-2009 10:31 AM

Quote:

Originally Posted by Coroner (Post 1847996)
I'm sorry.
Simply overwrite the file and product.

NO, all links will stay as it is. You can change the text into phrases later, if you like.

Thanks I update it correctly .
Now what are phrases ? can you give an example what changing ?

Coroner 07-13-2009 10:55 AM

Take a look in your AdminCP. "Languages and Phrases"

willy888 07-13-2009 11:45 AM

understand .... very good option

Miras 10-03-2009 07:56 PM

we're running 3.8.4

using usual links, all is working fine
but using a submenu like this:
Code:

0|1|0|1||DNW|1|0
1|0|0|1|group.php|Gruppen|1|0

just brings up this link instead of pop up the menu:
Code:

http://www.dieneuewelt.de/forum/$show[nojs_link]#dynamicnav984314
what am i doing wrong?

Coroner 10-04-2009 07:26 AM

This will start with 0
Code:

0|1|0|1||DNW|1|0
1|0|0|1|group.php|Gruppen|1|0

try starting with 1
Code:

1|1|0|1||DNW|1|0
2|0|1|1|group.php|Gruppen|1|0


Miras 10-04-2009 02:20 PM

Code:

1|1|0|1||DNW|1|0
2|0|1|1|group.php|Gruppen|1|0

this does not show up in the navbar at all

Code:

1|1|0|1||DNW|1|00
Shows up as dropdown, but the link is http://www.dieneuewelt.de/forum/$show[nojs_link]#dynamicnav916199

Coroner 10-04-2009 03:37 PM

Code:

1|1|0|1||DWN|1|0
2|0|1|2|group.php|Gruppen|1|0

Testet in my Test forum - and will work fine.

Miras 10-05-2009 08:13 AM

keeps bringing on this link for me: http://www.dieneuewelt.de/forum/$show[nojs_link]#dynamicnav234528

i will try to deactivate some other add-ons in order to find out if there are some complications.
thx so far

maroceve 10-07-2009 10:19 PM

I have the same problem

angeljs 10-08-2009 11:43 AM

I'm having this problem, too :(

Coroner 10-08-2009 12:55 PM

Sorryx, don't know what it is. I've checked the code - and works fine.

angeljs 10-08-2009 01:30 PM

Could it be something to do with having custom templates instead of the default? It so, would there be a fix for it? Perhaps something should have been changed that hasn't been...if you know what I mean.

Coroner 10-08-2009 02:21 PM

No I don't think so. I think access to forum and ftp will help to see what happend.

Mr Peabody 10-22-2009 07:54 PM

unfortunately I had to uninstall this because it was messing up the links directory in our forum.

Alibass 11-14-2009 09:10 PM

Coroner, do you plan to update this mod for vB4?

Coroner 11-15-2009 05:54 AM

My 1st paln is to make the UMG PRO vB4 compatible.
All other Mod ... when it's time


All times are GMT. The time now is 06:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.02154 seconds
  • Memory Usage 1,816KB
  • Queries Executed 10 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (20)bbcode_code_printable
  • (3)bbcode_quote_printable
  • (1)footer
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (6)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (1)pagenav_pagelink
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)printthread
  • (40)printthreadbit
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open 

Phrase Groups Available:
  • global
  • postbit
  • showthread
Included Files:
  • ./printthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/class_bbcode_alt.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_bigthree.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • printthread_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • printthread_post
  • printthread_complete