Log in

View Full Version : HELP PLEASE!! Help with preg_replace


Michael Morris
11-22-2004, 04:46 AM
Hello all. I'm working on the following replacement routine in my PHP Include end (no, I'm not allowed to hack the bbcodeparser)

I'm getting this error

Parse error: parse error, expecting `'('' in /web/boards/includes/functions.php(1932) : eval()'d code(36) : regexp code on line 1

Fatal error: Failed evaluating code: str_ireplace(Array, Array, 'WBURG'); in /web/boards/includes/functions.php(1932) : eval()'d code on line 36

here's the code


//################ Do Mana Cost tag ######################

// Valid Characters to search for
$mana_find = array( 'w','u','b','r','g','t','x','y','z','1','2','3','4 ','5','6','7','8','9','0');

// Replacement Strings to insert
$mana_replace = array(
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_W_mana.gif" border="0" alt="W" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_U_mana.gif" border="0" alt="U" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_B_mana.gif" border="0" alt="B" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_R_mana.gif" border="0" alt="R" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_G_mana.gif" border="0" alt="G" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_T_mana.gif" border="0" alt="T" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_X_mana.gif" border="0" alt="X" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_Y_mana.gif" border="0" alt="Y" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_Z_mana.gif" border="0" alt="Z" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_1_mana.gif" border="0" alt="1" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_2_mana.gif" border="0" alt="2" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_3_mana.gif" border="0" alt="3" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_4_mana.gif" border="0" alt="4" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_5_mana.gif" border="0" alt="5" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_6_mana.gif" border="0" alt="6" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_7_mana.gif" border="0" alt="7" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_8_mana.gif" border="0" alt="8" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_9_mana.gif" border="0" alt="9" />',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_0_mana.gif" border="0" alt="0" />'
);

// Now for the fun part - first we define our tag.
$manastring_find = '#\[mctwo\](.*)\[/mctwo\](<br />|<br>)??#esiU';

// Now we define our replacement
$manastring_replace = "str_ireplace($mana_find, $mana_replace, '\\1');";

// Cross our fingers.
$output = preg_replace($manastring_find, $manastring_replace, $output);

Xenon
11-24-2004, 05:05 PM
change $manastring_replace = "str_ireplace($mana_find, $mana_replace, '\\1');";


into

$manastring_replace = 'str_ireplace($mana_find, $mana_replace, "\1");';

variables are already inserted when you use " but not when ' :)

Michael Morris
11-25-2004, 11:39 PM
Xenon, you're change yielded this parse error



Parse error: parse error, expecting `'('' in /web/boards/includes/functions.php(1932) : eval()'d code(36) : regexp code on line 1

Fatal error: Failed evaluating code: str_ireplace(Array, Array, ''); in /web/boards/includes/functions.php(1932) : eval()'d code on line 3

Michael Morris
11-26-2004, 12:08 AM
Ok, this works - sorta

$output = preg_replace("#\[mctwo\](.*)\[/mctwo\]#siU", "str_ireplace($mana_find, $mana_replace, '\\1');", $output);


But it doesn't parse the str_ireplace. THE SECOND I put the 'e' parameter in for evaluation, it starts whining about a missing '(' character again.

This is pissing me off REAL bad.

Michael Morris
11-26-2004, 02:50 AM
I'm almost there, but I have one remaining problem. Here's my code

//################ Do Mana Cost tag ######################

// Valid Characters to search for
$mana_find = array( "W", "U", "B", "R", "G", "T", "X", "Y", "Z", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "0");

// Replacement Strings to insert
$mana_replace = array(
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_W_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_U_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_B_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_R_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_G_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_T_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_X_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_Y_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_Z_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_1_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_2_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_3_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_4_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_5_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_6_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_7_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_8_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_9_mana.gif">',
'<img src="http://www.wizards.com/images/symbols/Symbol_0_mana.gif">'
);

// Now for the fun part - first we define our tag.
$manastring_find = "#\[mctwo\](.*)\[/mctwo\]#esiU";

// Cross our fingers.
$output = preg_replace($manastring_find, 'str_replace($mana_find, $mana_replace, $1)', $output);


My problem is that the prereq is now searching the string twice. I'd like to be able to have border="0" alt="X" in the img name, and be able to include lower case w, u, b, r, g, x, y, z, and t; but when I do the thing screws up royally because it tries to replace those characters whereever they occur within the img tag. This sets up an infinite loop.

How do I stop it from searching through the string twice?