Go Back   vb.org Archive > vBulletin Article Depository > Read An Article > vBulletin 4 Articles
FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Reply
 
Thread Tools
vB4 Template Conditionals List
BBR-APBT's Avatar
BBR-APBT
Join Date: Feb 2009
Posts: 946

 

Maryland
Show Printable Version Email this Page Subscription
BBR-APBT BBR-APBT is offline 12-28-2009, 10:00 PM

I put this together because it seems lots of people are having problems with the new syntax for conditionals.

First off remember you can not use {vb:raw var} in template conditionals.

Show only members:
Code:
<vb:if condition="$show['member']">Show this to members only</vb:if>

Show only guest:
Code:
<vb:if condition="$show['guest']">Show this to guest only</vb:if>

Show specific user groups :
Code:
<vb:if condition="is_member_of($bbuserinfo, 1,2,3)">Show this to user group 1, 2, and 3</vb:if>

Show one member:
Code:
<vb:if condition="$bbuserinfo['userid'] == 318713">Show this only to the member with the user id of 318713</vb:if>

Show every one but one member:
Code:
<vb:if condition="$bbuserinfo['userid'] != 318713">Show this to every one but the member with the user id of 318713</vb:if>

Show only moderators of any forum:
Code:
<vb:if condition="can_moderate()">Show this to all moderators</vb:if>
Show Moderator of one forum: Remember to change x
Code:
<vb:if condition="can_moderate($forum['x])">Show this if moderator is moderator of the forum with the id of x</vb:if>

Show Moderator of current forum:
Code:
<vb:if condition="can_moderate($forum['forumid'])">Show this to the moderator of the current forum</vb:if>

Show in one forum: Remember to change x
Code:
<vb:if condition="$forum[forumid] == x">Show this if forum id is x</vb:if>

Show is every forum but one: Remember to change x
Code:
<vb:if condition="$forum[forumid] != x">Show this if forum id is not x</vb:if>

Show in several forums:
Code:
<vb:if condition="in_array($forum['forumid'], array(1,2,3))">Show this to forum 1, 2 and 3</vb:if>

Show in only one file: Look for define('THIS_SCRIPT', 'calendar'); in the top of the php file you want it to show in.
Code:
<vb:if condition="THIS_SCRIPT == 'calendar'">Show this only on calendar.php</vb:if>

Show in every file but one: Look for define('THIS_SCRIPT', 'calendar'); in the top of the php file you do not want it to show in.
Code:
<vb:if condition="THIS_SCRIPT != 'calendar'">Show this only on calendar.php</vb:if>

If $customvar is set:
Code:
<vb:if condition="$customvar">Show this if $customvar is set</vb:if>

If $customvar equals:
Code:
<vb:if condition="$customvar == blah">Show this if $customvar equals blah</vb:if>

If $customvar does not equal:
Code:
<vb:if condition="$customvar != blah">Show this if $customvar does not equal blah</vb:if>

vBulletin else statement:
Code:
<vb:if condition="$show['guest']">
Show this to only guest.
<vb:else />
Show this to all registered users
</vb:if>

vBulletin else if statement:
Code:
<vb:if condition="$show['guest']">
Show this to only guest.

<vb:elseif condition="is_member_of($bbuserinfo, 5,6)" />
Show this to user group 5 and 6 which is  mods and admins

<vb:else />
Show this to all registered users

</vb:if>

This is all that I can think of right now off the top of my head.
Please feel free to add any I forgot and I will add them to this list and give you credit.
Reply With Quote
  #412  
Old 10-04-2015, 10:37 AM
Skyrider Skyrider is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 1,392
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Anyone happen to know the condition (for mod/supers) that IF can view user profile?
Reply With Quote
  #413  
Old 10-04-2015, 12:36 PM
Alan_SP's Avatar
Alan_SP Alan_SP is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,122
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Do you mean this:

HTML Code:
<vb:if condition="can_moderate()">Show this to all moderators</vb:if>
Reply With Quote
  #414  
Old 03-06-2016, 12:02 AM
itilm's Avatar
itilm itilm is offline
 
Join Date: Aug 2011
Location: Karachi
Posts: 80
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

hello sir i need to hide Adsense from 5 or 7 forums can you give me the code of hiding from several forums

--------------- Added [DATE]1457256110[/DATE] at [TIME]1457256110[/TIME] ---------------

Quote:
<vb:if condition="$GLOBALS['forumid'] != x">Show this if forum id is not x</vb:if>
Please modify this code for me to multiple forums
Reply With Quote
  #415  
Old 03-06-2016, 02:28 PM
Alan_SP's Avatar
Alan_SP Alan_SP is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,122
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

For multiple forums use this:

HTML Code:
<if condition="!in_array($GLOBALS[forumid], array(1,2,3,4,5...))>
Numbers are forum ids. You can use as many as you want.
Reply With Quote
Благодарность от:
BirdOPrey5
  #416  
Old 06-28-2016, 08:39 PM
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Location: Little Rock, AR
Posts: 1,060
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Alan_SP View Post
For multiple forums use this:

HTML Code:
<if condition="!in_array($GLOBALS[forumid], array(1,2,3,4,5...))>
Numbers are forum ids. You can use as many as you want.
Sorry but this does not work. I get a PHP error & an error message when trying to change this. I want to have something NOT show in more than one forum at a time. Here is what I have from the post above but it does not work. Anyone know what I can use instead?

Code:
 <vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3...))>
Thanks
Reply With Quote
  #417  
Old 06-29-2016, 02:03 PM
Dragonsys's Avatar
Dragonsys Dragonsys is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: DFW, Texas
Posts: 743
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by HM666 View Post
Sorry but this does not work. I get a PHP error & an error message when trying to change this. I want to have something NOT show in more than one forum at a time. Here is what I have from the post above but it does not work. Anyone know what I can use instead?

Code:
 <vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3...))>
Thanks
remove the ...
Code:
 <vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3))>
Reply With Quote
  #418  
Old 06-29-2016, 04:21 PM
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Location: Little Rock, AR
Posts: 1,060
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Dragonsys View Post
remove the ...
Code:
 <vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3))>
Yes I know it still does not work. I put that to simulate that there would be more forum ID's. I did not want to put my actual forum ID's in the post. The code as it stands does not work.
Reply With Quote
  #419  
Old 06-29-2016, 04:32 PM
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Location: St. Augustine, FL
Posts: 3,853
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

You need to close the condition with a double quote:

HTML Code:
<vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3))">
Reply With Quote
  #420  
Old 06-29-2016, 05:42 PM
HM666's Avatar
HM666 HM666 is offline
 
Join Date: Jan 2014
Location: Little Rock, AR
Posts: 1,060
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by MarkFL View Post
You need to close the condition with a double quote:

HTML Code:
<vb:if condition="!in_array($GLOBALS['forumid'], array(1,2,3))">
Ah yeah, I should not attempt these things when I'm not awake LOL. I'll give that a try I'm sure that was the problem.

Edit: That worked, thanks Mark!
Reply With Quote
  #421  
Old 02-05-2017, 04:05 PM
Stratis's Avatar
Stratis Stratis is offline
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 738
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I want to show image with link only in specific language and not to show in specific script.

This is my code: (works only with language) I see image in register.php

Code:
<vb:if condition="$bbuserinfo[languageid] == 2">
<vb:if condition="THIS_SCRIPT != 'register'">

<a href="register.php"><img src="images/register.png" alt="REGISTER" height="60" width="315" /></a>

</vb:if>
</vb:if>
Any help please
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.05804 seconds
  • Memory Usage 2,369KB
  • Queries Executed 26 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (23)bbcode_code
  • (5)bbcode_html
  • (5)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_article
  • (1)navbar
  • (4)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (4)pagenav_pagelink
  • (1)pagenav_pagelinkrel
  • (11)post_thanks_box
  • (41)post_thanks_box_bit
  • (11)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (2)post_thanks_postbit
  • (11)post_thanks_postbit_info
  • (10)postbit
  • (11)postbit_onlinestatus
  • (11)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • fetch_musername
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_start
  • post_thanks_function_show_thanks_date_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_bit_end
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_start
  • post_thanks_function_fetch_post_thanks_template_end
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete