Go Back   vb.org Archive > vBulletin Modifications > Archive > vB.org Archives > vBulletin 3.5 > vBulletin 3.5 Add-ons

Reply
 
Thread Tools
Microstats - load times, server loads, queries, uncached templates Details »»
Microstats - load times, server loads, queries, uncached templates
Version: 1.2.1, by ShiningArcanine ShiningArcanine is offline
Developer Last Online: Nov 2023 Show Printable Version Email this Page

Version: 3.5.4 Rating:
Released: 06-10-2005 Last Update: 06-08-2006 Installs: 680
Uses Plugins
 
No support by the author.

This is a derivative of Erwin's microstats hack for vBulletin 3.5.0's plugin system. The main difference is that by default it shows the page generation time and query count to the public. Server loads and Uncached Queries are shown only to administrators.

I had sent this to Erwin so he could release if he wanted to but instead he told me that I had permission to release it; hence why I am releasing it.

This should work with vBulletin 3.5.0 RC 1 through vBulletin 3.6.1 and later.

Installation is very simple. Just import the plugin via vBulletin's "Download / Upload Plugins" page in the Plugin System in the Admin Control Panel and you're done.

I'll try to correct any bugs that you find. Let me know if you like this plugin and don't forget to click the install link if you install this.

Optional config.php Variables


$config['Microstats']['replacementvariable']

Setting this variable will make microstats place its data before any instance of whatever you set this variable to. Be careful with this as you might see microstats in mutiple places. My suggestion is to use a unique comment in the HTML source to prevent any issues.

E.g. $config['Microstats']['replacementvariable'] = '<!-- display microstats here -->';

$config['Microstats']['adminonly']

Setting this variable to anything will make microstats display itself only to administrators.

E.g. $config['Microstats']['adminonly'] = true;

Update History


Product File: Uploaded a product file that replaced the plugin file.
Version 1.2.1: Fixed a bug that broke optional config.php settings
Version 1.2.0: Added OpenBSD, FreeBSD and NetBSD support; added Replacement variable setting in config.php; added Display only to Administrators Setting in config.php; fixed bug affecting Linux/Unix servers that have exec('uptime') support and not /proc/loadavg support
Version 1.1.0: Added names of uncached templates, included a bugfix for people who don't have proc avaliable on their system and made the code look a little nicer as well
Version 1.0.1: Bugfix for Windows users, sanitized the code to make it look nicer
Version 1.0.0: Initial Release

Show Your Support

  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.

Comments
  #92  
Old 08-05-2005, 10:53 PM
ShiningArcanine ShiningArcanine is offline
 
Join Date: May 2003
Posts: 105
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by mOdEtWo
I'm not really sure how this whole plugin stuff works.

What you are saying is that all plugin xml is pasted into the same spot? Yes, then it would work to just wrap an if-statement around it. I'll try and let you know the results!


Cheers.
In the plugin manager modify the plugin wrapping it with:

PHP Code:
if ($vbulletin->userinfo['userid'] == <insert id nohere>)
{

//plugin here


Reply With Quote
  #93  
Old 08-05-2005, 10:54 PM
ShiningArcanine ShiningArcanine is offline
 
Join Date: May 2003
Posts: 105
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by ShiningArcanine
In the plugin manager modify the plugin wrapping it with:

PHP Code:
if ($vbulletin->userinfo['userid'] == <insert id nohere>)
{

//plugin here


You'll want to replace <insert id no. here> with the id number you want to display microstats to of course.
Reply With Quote
  #94  
Old 08-05-2005, 11:08 PM
dbembibre's Avatar
dbembibre dbembibre is offline
 
Join Date: Sep 2004
Location: Madrid (Spain)
Posts: 93
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

I have a problem /proc/loadavg exists and is owned by root, in php.ini i have
allow_url_fopen Off in local and Master, and display_errors On.

The @file_get_contents("/proc/loadavg") and @file_exists("/proc/loadavg") always return false. Apache 2 web server is started by user apache. I need turn on any value in my php.ini tu work this plug ????

Thanks a lot for your help
Reply With Quote
  #95  
Old 08-05-2005, 11:20 PM
mOdEtWo mOdEtWo is offline
 
Join Date: Dec 2003
Location: Norway
Posts: 72
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Aye, wrapping an if-statement around the plugin xml contents works.

Code:
if ($vbulletin->userinfo['userid'] == 28) 
{
...
}
Reply With Quote
  #96  
Old 08-06-2005, 12:42 AM
FleaBag's Avatar
FleaBag FleaBag is offline
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 1,674
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Nice addition... Thanks a lot.
Reply With Quote
  #97  
Old 08-06-2005, 02:51 AM
ShiningArcanine ShiningArcanine is offline
 
Join Date: May 2003
Posts: 105
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by dbembibre
I have a problem /proc/loadavg exists and is owned by root, in php.ini i have
allow_url_fopen Off in local and Master, and display_errors On.

The @file_get_contents("/proc/loadavg") and @file_exists("/proc/loadavg") always return false. Apache 2 web server is started by user apache. I need turn on any value in my php.ini tu work this plug ????

Thanks a lot for your help
Contact your webhost.
Reply With Quote
  #98  
Old 08-07-2005, 11:24 PM
dbembibre's Avatar
dbembibre dbembibre is offline
 
Join Date: Sep 2004
Location: Madrid (Spain)
Posts: 93
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Solved, i need add /proc/loadavg to the open_basedir setting and now work ok
Reply With Quote
  #99  
Old 08-13-2005, 09:20 PM
Guest190829
Guest
 
Posts: n/a
Default

Installed and working great! Good job!

/me clicks install
Reply With Quote
  #100  
Old 08-14-2005, 09:33 AM
PING1434a PING1434a is offline
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 21
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

When attempting to install, it gives Invalid File error. Using 3.5 RC2 which was upgraded from RC1

EDIT!:
Oops, didn't read the instructions right, I'm currently playihng around with 3.5, so I'm still a n00b in using the new plug-in system, I kept trying to install it through the product adding menu instead of plug-in adding meu.
Reply With Quote
  #101  
Old 08-14-2005, 05:46 PM
poolking poolking is offline
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 193
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

/me installed
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.07874 seconds
  • Memory Usage 2,306KB
  • Queries Executed 25 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (1)bbcode_code
  • (2)bbcode_php
  • (3)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_post
  • (1)navbar
  • (6)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (4)pagenav_pagelink
  • (1)pagenav_pagelinkrel
  • (11)post_thanks_box
  • (11)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (11)post_thanks_postbit_info
  • (10)postbit
  • (10)postbit_onlinestatus
  • (11)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • fetch_musername
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete