Go Back   vb.org Archive > vBulletin Modifications > Archive > vB.org Archives > vBulletin 3.6 > vBulletin 3.6 Add-ons
FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Reply
 
Thread Tools
Form Hack Details »»
Form Hack
Version: 4.1, by Abe1 Abe1 is offline
Developer Last Online: Jun 2010 Show Printable Version Email this Page

Category: New Posting Features - Version: 3.6.x Rating:
Released: 09-14-2006 Last Update: 04-23-2008 Installs: 1216
Uses Plugins Template Edits
 
No support by the author.

Form Hack 4.1


Features:

Ever wanted an online form that a user can fill out, which when submitted gets:
  • Posted into a new thread in a forum of your choice
  • Create a new poll in the new thread with options of your choice
  • Posted as a reply in an existing thread of your choice
  • PMed to you or someone else
  • Emailed to an email address you specify
  • Choose to redirect to the post, thread or forum, or a custom thank you message
  • Choose to redirect to edit post
  • See a preview before they submit

Or any combination or all of the above?

Well, this is the hack for you!

You can use this for:
  • Moderator Applications
  • Quiz Submit Form which gets PMed to a moderator
  • Contact Form that goes to PM, email or thread
  • Guests to apply to be members
  • Report a Moderator form that goes as a PM to you
  • Guests can PM you for whatever reason
  • Order form to buy things
  • Donation form
  • News or Articles submissions that can go straight to a thread

Or anything you like - this hack is totally customizable via the AdminCP.

The beauty of this hack is that once you install this hack, to make a new form all you need to do is copy the main hook, rename it to whatever you want, edit the variables in the hook, and you have a totally new form!!! You do not need to touch the templates again, but can always create new ones and use different templates for different forms.

Format of the form:
  • One main input question
  • 3 Radio buttons Choice questions
  • 3 Normal text input questions
  • 1 Drop down menu
  • 3 Check boxes
  • 1 Long answer question
  • 1 VB message editor text box question
  • Upload attachments

This is customizable via the hook.

Also:
  • You can set the usergroups you want access to this form.
  • Depending on your forum permissions, if the new thread is in a public forum, members can reply to it. This hack allows a form to submit the new thread or post wherever you want it to go.
  • Force the user to answer all questions.

INSTALLATION
Easy - takes only a few minutes:
  • Import the XML into products. (admin cp -> Plug-in System -> Manage Products -> Add/Import Product)
  • Edit the main plug-in - the instructions are all inside the hook itself, in the top half. Follow the instructions carefully!
  • To get to the form, go to: /newthread.php?do=form (change "form" to the name of your form if you have few)

Done!

Use this hack to make as many forms as you like!

Enjoy!

Updates:

Version 4.0: (09/15/2006)
  • Ported over for vb3.6
  • Send to multiple emails.
  • Send multiple PMs.
  • Parse emails for BBCode
  • And finally, ATTACHMENTS!

Version 4.1: (04/24/2008)
  • Fixed for vb 3.6.10
  • Small bug fixed.
  • List of the 2 quick edits are in the zip file so you don't have to start making a form from scratch.

MAKE SURE YOU CLICK INSTALL!
You will get an email when a new version is released.

Abe1 with rights from Dr Erwin Loh

Supporters / CoAuthors

Show Your Support

  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.

Comments
  #1292  
Old 11-04-2008, 06:00 PM
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: PopCulturalReferenceLand
Posts: 5,171
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Sawa Dee SohL View Post
I'm trying to ad more then the 3 Radio Buttons, this is the code I've added:

Part 1:

HTML Code:
 $vbulletin->input->clean_array_gpc('p', array(
'normalanswer1' => TYPE_STR,
'radioanswer1' => TYPE_STR,
'radioanswer2' => TYPE_STR,
'radioanswer3' => TYPE_STR,
'radioanswer4' => TYPE_STR,
'radioanswer5' => TYPE_STR,
'radioanswer6' => TYPE_STR,
'radioanswer7' => TYPE_STR,
'radioanswer8' => TYPE_STR,
'radioanswer9' => TYPE_STR,
'radioanswer10' => TYPE_STR,
'radioanswer10other' => TYPE_STR,
Part 2:

HTML Code:
$normalanswer1 = $vbulletin->GPC['normalanswer1'];
$radioanswer1 = $vbulletin->GPC['radioanswer1'];
$radioanswer2 = $vbulletin->GPC['radioanswer2'];
$radioanswer3 = $vbulletin->GPC['radioanswer3'];
$radioanswer4 = $vbulletin->GPC['radioanswer4'];
$radioanswer5 = $vbulletin->GPC['radioanswer5'];
$radioanswer6 = $vbulletin->GPC['radioanswer6'];
$radioanswer7 = $vbulletin->GPC['radioanswer7'];
$radioanswer8 = $vbulletin->GPC['radioanswer8'];
$radioanswer9 = $vbulletin->GPC['radioanswer9'];
$radioanswer10 = $vbulletin->GPC['radioanswer10'];
$radioanswer10other = $vbulletin->GPC['radioanswer10other'];
Basically, all I did was ad more Radio features -but it still only shows the 3 - is that coded into / apart of the template, that cannot be changed? (basically tryin to create 10 for a rating of 1-10)

Also:

how can I have the drop down box, direct where the form/post goes?
You also have to put the radio button's form code into the form template, as well as putting the answer varible into the formanswer template.
Reply With Quote
  #1293  
Old 11-04-2008, 06:19 PM
Sawa Dee SohL Sawa Dee SohL is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: www.TheSocialRev.com
Posts: 277
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Are you speaking about the part at the VERY bottom that says 'DO NOT CHANGE BELOW UNLESS YOU KNOW WHAT YOU ARE DOING!!'

(a long bit of coding after that)
Reply With Quote
  #1294  
Old 11-04-2008, 06:45 PM
Sawa Dee SohL Sawa Dee SohL is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: www.TheSocialRev.com
Posts: 277
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Slight change of mind...

I'm having an issue finding where to add more options for the Drop down box, the only coding I see for it is:

HTML Code:
       if ($normalanswer1 == '' OR $radioanswer1 == '' OR $radioanswer2 == '' OR $radioanswer3 == '' OR $answer1 == '' OR $answer2 == '' OR $answer3 == '' OR ($checkboxchoice1_1 AND $checkboxchoice1_2 AND $checkboxchoice1_3) OR $longanswer1 == '')
can you tell me how to make the Radio icon (the one that is clicked) - will direct to the correct forum?

Radio Button 1 = Forum 1 Radio Button 2 = Forum 2 ect..
Reply With Quote
  #1295  
Old 11-04-2008, 08:10 PM
a33 a33 is offline
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 24
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Sawa Dee SohL View Post
Are you speaking about the part at the VERY bottom that says 'DO NOT CHANGE BELOW UNLESS YOU KNOW WHAT YOU ARE DOING!!'

(a long bit of coding after that)
No he is talking about editing the templates ...It is a very different section

Go to : Admin panel --> Styles & Templates --> Style Manager --> edit templates --> Form (and then formanswers)

The Form template is the Question layout

The formanswers template the the layout for the answers
Reply With Quote
  #1296  
Old 11-04-2008, 08:18 PM
a33 a33 is offline
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 24
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by Sawa Dee SohL View Post
Slight change of mind...

I'm having an issue finding where to add more options for the Drop down box, the only coding I see for it is:

HTML Code:
       if ($normalanswer1 == '' OR $radioanswer1 == '' OR $radioanswer2 == '' OR $radioanswer3 == '' OR $answer1 == '' OR $answer2 == '' OR $answer3 == '' OR ($checkboxchoice1_1 AND $checkboxchoice1_2 AND $checkboxchoice1_3) OR $longanswer1 == '')
can you tell me how to make the Radio icon (the one that is clicked) - will direct to the correct forum?

Radio Button 1 = Forum 1 Radio Button 2 = Forum 2 ect..
Is this the section you are looking for?

PHP Code:
//FORUM TO POST NEW THREAD IN
//You CAN make this number a variable. You can have a drop down menu or in the link like do=form&f=1. Make sure you add it the variables list.
$formforumid "71"
Reply With Quote
  #1297  
Old 11-04-2008, 11:25 PM
Sawa Dee SohL Sawa Dee SohL is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: www.TheSocialRev.com
Posts: 277
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Yes I have the Forumid pointed - and it's going to the correct area for now.

But what I was trying to do is have 2 Radio buttons be the 'selecting device' for which Forum it goes to.

We have 2 Radio buttons:

Movie Review / Game Review

I have it so they all go to one Forum for the moment until we can sort it out, but I would like the Game Review Radio button, to go to Forumid X, and have Movie Review Radio button go to ForumId Y if selected.

Basically, depending on which Radio Button is used, will determine where to put the form when finished. I hope this makes sense, sorry :-/
Reply With Quote
  #1298  
Old 11-05-2008, 09:10 AM
a33 a33 is offline
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 24
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

$formforumid = "$dropdownanswer1";


If you "search this mod" (top right of this page) for "forumid" you might find some more useful answers
Reply With Quote
  #1299  
Old 11-11-2008, 08:02 PM
ntrance ntrance is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Is there a way to only allow registered users to use the form, Currently we are being spammed using the form.

Also can you get the IP address in the post to ban if the form post is a spam
Reply With Quote
  #1300  
Old 11-11-2008, 08:32 PM
a33 a33 is offline
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 24
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

ntrance

Turn the usergroup for unregistered off . (take out the number from the usergroup section in the code)
Reply With Quote
  #1301  
Old 11-12-2008, 03:47 AM
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: PopCulturalReferenceLand
Posts: 5,171
Благодарил(а): 0 раз(а)
Поблагодарили: 0 раз(а) в 0 сообщениях
Default

Quote:
Originally Posted by ntrance View Post
Is there a way to only allow registered users to use the form, Currently we are being spammed using the form.

Also can you get the IP address in the post to ban if the form post is a spam
As a33 said, it's in the plugin towards the top of the editable region. You set your usergroups there.
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.06239 seconds
  • Memory Usage 2,331KB
  • Queries Executed 26 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)SHOWTHREAD
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)ad_showthread_beforeqr
  • (4)bbcode_html
  • (1)bbcode_php
  • (4)bbcode_quote
  • (1)footer
  • (1)forumjump
  • (1)forumrules
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (1)modsystem_post
  • (1)navbar
  • (6)navbar_link
  • (120)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (4)pagenav_pagelink
  • (4)pagenav_pagelinkrel
  • (11)post_thanks_box
  • (11)post_thanks_button
  • (1)post_thanks_javascript
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (11)post_thanks_postbit_info
  • (10)postbit
  • (11)postbit_onlinestatus
  • (11)postbit_wrapper
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open
  • (1)tagbit_wrapper 

Phrase Groups Available:
  • global
  • inlinemod
  • postbit
  • posting
  • reputationlevel
  • showthread
Included Files:
  • ./showthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/functions_bigthree.php
  • ./includes/class_postbit.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_reputation.php
  • ./includes/functions_post_thanks.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • showthread_start
  • showthread_getinfo
  • forumjump
  • showthread_post_start
  • showthread_query_postids
  • showthread_query
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • showthread_postbit_create
  • postbit_factory
  • postbit_display_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_start
  • post_thanks_function_post_thanks_off_end
  • post_thanks_function_fetch_thanks_start
  • post_thanks_function_fetch_thanks_end
  • post_thanks_function_thanked_already_start
  • post_thanks_function_thanked_already_end
  • fetch_musername
  • postbit_imicons
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • postbit_display_complete
  • post_thanks_function_can_thank_this_post_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • tag_fetchbit_complete
  • forumrules
  • navbits
  • navbits_complete
  • showthread_complete