vb.org Archive

vb.org Archive (https://vborg.vbsupport.ru/index.php)
-   vB3 Programming Discussions (https://vborg.vbsupport.ru/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Changes to VB tables (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=175915)

Trana 04-12-2008 06:31 AM

Changes to VB tables
 
I added a field to a standard VB table. When trying to modify the contents of that field I get the following error:

Fatal error: Field ***** is not defined in $validfields in class vB_DataManager_Thread in [path]\includes\class_dm.php

I added a record to vbfields but that didn't seem to do the trick. Any idea what I am missing?

Thanks!

Marco van Herwaarden 04-12-2008 08:56 AM

Some info (focus on adding to validfields):
[HOW TO] Add custom fields to new threads
Datamanagers: Objects as Data and Methods
How to update thread field on new post

Trana 04-13-2008 03:15 AM

Thanks for the info, I still think I am missing something.

I added the field to my vbfield table. Also, I used the bump/debump hack as a template:

Quote:

if ($_POST['do'] == 'notgreatthread')
{
if (!can_moderate($threadinfo['forumid'], 'caneditthreads'))
{
print_no_permission();
}

// check if there is a forum password and if so, ensure the user has it set
verify_forum_password($foruminfo['forumid'], $foruminfo['password']);

$threadman =& datamanager_init('Thread', $vbulletin, ERRTYPE_ARRAY, 'threadpost');
$threadman->set_existing($threadinfo);
$threadman->set('great', 0);
$threadman->save();

$vbulletin->url = 'forumdisplay.php?' . $vbulletin->session->vars['sessionurl'] . "f=$threadinfo[forumid]";
eval(print_standard_redirect('redirect_debumped', true, true));
}
The only thing I changed was the set command (using a new field named "great"). But I am still getting the error:

Fatal error: Field great is not defined in $validfields in class vB_DataManager_Thread in [path]\includes\class_dm.php on line 485

I think I am missing something.

Thanks.

Opserty 04-13-2008 08:55 AM

Under:
PHP Code:

     $threadman =& datamanager_init('Thread'$vbulletinERRTYPE_ARRAY'threadpost'); 

Add:
PHP Code:

$threadman->validfields['great'] = array(TYPE_UNITREQ_NO); 

I think its something like that, go into the thread datamanager and see how it manages existing validfields, if what I suggested doesn't work. (class_dm_thread.php - I think it is).


All times are GMT. The time now is 02:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.00986 seconds
  • Memory Usage 1,724KB
  • Queries Executed 10 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (2)bbcode_php_printable
  • (1)bbcode_quote_printable
  • (1)footer
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (6)option
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)printthread
  • (4)printthreadbit
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open 

Phrase Groups Available:
  • global
  • postbit
  • showthread
Included Files:
  • ./printthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/class_bbcode_alt.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_bigthree.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • printthread_start
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • printthread_post
  • printthread_complete