vb.org Archive

vb.org Archive (https://vborg.vbsupport.ru/index.php)
-   vBulletin 3.0 Full Releases (https://vborg.vbsupport.ru/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Weather Block for vBadvanced (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=63194)

WreckRman2 03-29-2004 10:00 PM

Weather Block for vBadvanced
 
This is very, very simple addon done in less than 30 minutes. It can be made much better but it's a start. If someone else want to modify it and make it better please feel free to do so!

Step 1: Open your ACP and select "Add New User Profile Field", choose single line text box. Create new field titled "Zip Code".

Step 2: Open "User Profile Field Manager" and look for the Zip Code field number. In my instance it was field 10.

Step 3: Open your "index" template and place the following code where you want the weather conditions box to appear.

Code:

<!-- Weather Block -->

<table align="center" border="0" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" class="tborder" width="100%">
<tr>
<td class="tcat"><span class="smallfont"><b>$vboptions[blockbullet] Weather Conditions</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="$getbgrow"><span class="smallfont">

<if condition="!$bbuserinfo['userid']">
<span class="smallfont">$vbphrase[a_not_a_member_yet]<br /><a href="$vboptions[bburl]/register.php">$vbphrase[a_register_now]</a> to show weather conditions.</span>
<else />
<if condition="$bbuserinfo[field10] !=''">
<a href="http://www.weatherroom.com/forecast/$bbuserinfo[field10].html"><img src="http://www.weatherroom.com/weather?forecast=zone&hwvtc=black&hwvbg=E1E4F2&pands=$bbuserinfo[field10]&config=png&alt=hwivzone&daysonly=1" alt="Weather for $bbuserinfo[field10] provided by weatherroom.com." border="0"></a>
<else />
<A HREF="$vboptions[bburl]/profile.php?do=editprofile">Add Zip Code</A> to show weather conditions.
</if>
</if>
</span>
</td>
</tr>
</table>
<br/>

<!-- End Weather Block -->

Step 4: IMPORTANT! Change all instances of $bbuserinfo[field10] to whatever your field number is. If it is number 13 change it to $bbuserinfo[field13]. If you forget this step it will not work!

Step 5: Save the changes and enjoy!


If your visitor isn't a member it tells them they must register to show the weather. If they are a member but haven't filled in the Zip Code field it tells the user they must edit their profile to add a zip code. If they have a zip code in their profile it will show a 5 day forecast of the weather in their area.

You can see it live on my site at http://www.rcflying.net

Choclo 03-31-2004 06:04 AM

Excellent!! I love it!! Unfortunatelyl, I don't have vBadvanced... what about vBPortal?

PixelFx 03-31-2004 07:40 AM

it would be cool if the site support provence for canada :P otherwise cool hack even though I can't use it :P

deathemperor 03-31-2004 07:47 AM

will it display the weather conditions for Asian users (in any where )? if not can you edit for that ?

DaveLogic 03-31-2004 08:11 AM

Quote:

Originally Posted by Choclo
Excellent!! I love it!! Unfortunatelyl, I don't have vBadvanced... what about vBPortal?

Ditto...........Also can this be used using world cities as opposed to zip codes

hpwilhelm 03-31-2004 08:33 AM

Thanks Indy!

Apparantly the scripts gather weather data from http://www.weatherroom.com/

I found that the supply weather data from Norway also, but how do I set the link to collect the forcast? Is there a location where I could get the URL?

http://www.weatherroom.com/ works internationaly, so you could go there to see if your location is included... :)

hpwilhelm 03-31-2004 08:54 AM

OK!

It works with airport codes instead of zip-codes... So the users has to enter a 4-letter airportcode instead of the us zipcode...

These airport codes are not logic, so a scrollmenu were one can preset names that correspond to the codes would make this usefull... :) (empty menues that we could populate ourself...) Possible?

My nearest airport is Sogndal-Haukasen - the code is ENSG and the weather is: http://www.weatherroom.com/forecast/ENSG.html :D

joeychgo 03-31-2004 08:57 AM

Nice hack ---- Very nice -- BUT

2 problems......

1. What do we do with non-us members;

2. When there isnt a zip code, and someone clicks on the box where it says "Add Zip Code to show weather conditions." an error page comes up saying page not found. SO its not directing to the profile page. The reaso for this is in the code -- some people do not have the software installed in a 'forums' directory - so you should instruct people to change this to suit their setup.

hpwilhelm 03-31-2004 09:06 AM

:ermm: For international users there would not be any forcast, just what the weather is... officially... :)

SVTBlackLight01 03-31-2004 06:52 PM

Great hack.

I wanted to do this for my vBadvanced, but couldn't find a decent weather feed.

Tungsten 04-01-2004 02:17 AM

This looks awfully familiar to the tip I posted over on www.vbadvanced.com about how to add the Weatherroom forecast to the portal. :rolleyes:

http://www.vbadvanced.com/forum/show...73&postcount=5

WreckRman2 04-01-2004 02:38 AM

I've never seen your "tip" until you just posted it and while they may look similar one has to ask how much different can a super simple thing like this be. Besides yours just shows one default city... mines allows the members to add their own zip code to show each members own city. I go to your website and see the weather for Nashville. What good does that do me if I line in Indianapolis?

WreckRman2 04-01-2004 02:47 AM

Quote:

Originally Posted by joeychgo
Nice hack ---- Very nice -- BUT

2 problems......

1. What do we do with non-us members;

2. When there isnt a zip code, and someone clicks on the box where it says "Add Zip Code to show weather conditions." an error page comes up saying page not found. SO its not directing to the profile page. The reaso for this is in the code -- some people do not have the software installed in a 'forums' directory - so you should instruct people to change this to suit their setup.

1. Feel free to modify it to suit your needs. There are many ways you get get the data. I simply used the zip code because I'd been using that for some time and most of my members are from the US.


2. I changed the code to $vboptions[bburl] instead of forums.


Remember guys I wrote this for my own use and the only reason I posted it here was to share it with anyone who wanted to modify it for their use. I'm not going to add to it but feel free to modify what I have already and forget this Simpons guy who thinks I stole his code.

SVTBlackLight01 04-01-2004 02:57 AM

Quote:

Originally Posted by IndyWebDesign
... and while they may look similar one has to ask how much different can a super simple thing like this be

I agree. It's hardly an original idea, so I don't think anyone can take credit for coming up with it. This is a good example of that idea.

deathemperor 04-01-2004 03:31 AM

it's useless with anyone outside US or Euroup

SVTOA 04-01-2004 03:48 AM

Nice job.

Installed. I wasn't using custom2, so I dumped the code into that template, works fine.

WreckRman2 04-01-2004 04:36 AM

Then you have 2 options... move to the US or re-write it to your liking. :D

deathemperor 04-01-2004 06:01 AM

I said it's useless meant that I've tried to rewrite it but there's no chance to make it like weather conditions for US
except there're some more sites for Asian weather conditions ( display similarly with US-EU's weather conditons )
move to US, no

Tungsten 04-01-2004 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by IndyWebDesign
I'm not going to add to it but feel free to modify what I have already and forget this Simpons guy who thinks I stole his code.

I never said you stole any code... I said it looked suspiciously familiar to the reference I made on the vBadvanced support site.

milkmycow 04-02-2004 01:56 PM

go cry about it?

if u had such a great idea, you should have released it. i garuntee your not the first to have thought of or mention the idea.

WreckRman2 04-02-2004 02:00 PM

Quote:

Originally Posted by milkmycow
i garuntee your not the first to have thought of or mention the idea.

And that is the only reason I posted it. :)

Pro 04-15-2004 06:02 AM

nice... that was easy! 30 minutes is a little over exaggerated lol more like 10 tops.. and i'm pHp illiterate :)

nice job... wish there was a way for non u.s. users on my site to be able to use it though...

paratek 05-14-2004 01:05 AM

Works with VBIndex to...nice hack

Host Visions 05-14-2004 02:16 PM

any way to get this to show the current moon phase on vba rather than clicking the link?

ashley53680 05-28-2004 12:37 AM

Awesome hack!!!

JTMON 06-09-2004 05:45 PM

Quote:

Originally Posted by Pro
nice... that was easy! 30 minutes is a little over exaggerated lol more like 10 tops.. and i'm pHp illiterate :)

nice job... wish there was a way for non u.s. users on my site to be able to use it though...

Over at vbadvanced.com I believe they have a way for this to work with users outside US..

Boofo 06-09-2004 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by JTMON
Over at vbadvanced.com I believe they have a way for this to work with users outside US..

Can you post a link to it, please? ;)

JTMON 06-09-2004 08:18 PM

Here's the part with instructions:
1) Go here: http://www.weatherroom.com/cgi-bin/...ass&pass=tafINT
2) Select your country and city
3) Click "display Forecast/Conditions"
4) Top right you will see this "ICAO Used:" followed by a code - Place this code in your zip code field and you will see your local international forecast.

And here's a link to the hack thread:
http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=1012

Boofo 06-09-2004 09:47 PM

Quote:

Originally Posted by JTMON
Here's the part with instructions:
1) Go here: http://www.weatherroom.com/cgi-bin/...ass&pass=tafINT
2) Select your country and city
3) Click "display Forecast/Conditions"
4) Top right you will see this "ICAO Used:" followed by a code - Place this code in your zip code field and you will see your local international forecast.

And here's a link to the hack thread:
http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=1012

Oh, ok. That was the one I installed. But it doesn't work outside the US, does it?

JTMON 06-09-2004 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Boofo
Oh, ok. That was the one I installed. But it doesn't work outside the US, does it?

Not sure as I have no use for outside US, but the instructions you just quoted were what was given as a response to your very question.

Boofo 06-09-2004 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by JTMON
Not sure as I have no use for outside US, but the instructions you just quoted were what was given as a response to your very question.

And I thank you for that, sir. ;)

MustangLisa 01-29-2005 02:19 PM

I like this, but it says my zip isn't found . . . I live in a county with over $1m people . . .

The location you selected to search for was not found.

HAMweather 3 by default, normally can display the information for locatons with in the US that have zipcodes, and international locations which have an valid internationally reporting ICAO station.

If you entered in a location of a small town of location, it may be that this location is not in the current HAMweather 3 database. If you continue to have trouble with this location you may email the name of the location and what major city or county it is close to to the HAmweather administrator at hw3admin@hamweather.com for possible future addition to the HAMweather database.


All times are GMT. The time now is 04:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.01745 seconds
  • Memory Usage 1,811KB
  • Queries Executed 10 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (1)bbcode_code_printable
  • (10)bbcode_quote_printable
  • (1)footer
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (6)option
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)printthread
  • (32)printthreadbit
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open 

Phrase Groups Available:
  • global
  • postbit
  • showthread
Included Files:
  • ./printthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/class_bbcode_alt.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_bigthree.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • printthread_start
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • printthread_post
  • printthread_complete