vb.org Archive

vb.org Archive (https://vborg.vbsupport.ru/index.php)
-   vB3 Programming Discussions (https://vborg.vbsupport.ru/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Passing variables in the query string (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=183942)

v0xb0x 06-30-2008 07:02 PM

Opserty...as you described, I got "int(2)" in the top LEFT of the page. (no need to view HTML)

So, the value is getting passed into the page successfully. This is good.

Why can I not call that variable in the HTML tag below? Do I need to escape the variable name perhaps?

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f={$vbulletin->GPC['b']}">
Again, this should evaluate as:

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f=2">
PERSONAL NOTE: Many thanks for your time and expertise. Please let me know how I can repay the favor.

Opserty 06-30-2008 07:47 PM

Ok that is good news. At least it is being passed correctly. (You can remove the var_... line if you haven't done so already).

In place of the var_... line add this:
PHP Code:

$specialvar_b =& $vbulletin->GPC['b']; 

Type $specialvar_b into your template, instead.

MoT3rror 06-30-2008 07:53 PM

The header template is eval in global.php so showthread_start is to late to insert variables into.

You can use to code after all your code in your plugin
PHP Code:

eval('$header = "' fetch_template('header') . '";'); 

or use global_start and use a if condition like this
PHP Code:

if(THIS_SCRIPT 'showthread')
{
//your code



Opserty 06-30-2008 07:58 PM

Oh, forgot about that :p Well spotted ;)

v0xb0x use the code you posted in post #7, but with the hook location global_start and combine it with the second piece of PHP code posted by MoT3rror. Then the code in post #8 should work, hopefully. :D

v0xb0x 06-30-2008 08:06 PM

Reading...

--------------- Added [DATE]1214861398[/DATE] at [TIME]1214861398[/TIME] ---------------

Quote:

Originally Posted by Opserty (Post 1563367)
...use the code you posted in post #7, but with the hook location global_start and combine it with the second piece of PHP code posted by MoT3rror. Then the code in post #8 should work, hopefully. :D

No joy. This does NOT pass the variable into the HTML tag.

Here's the current evolution:

1. Plug-in's are enabled in Admin-CP
2. Created a new plugin called navTransport
3. Hook Location is now 'global_start'
4. Inserted this code:

PHP Code:

if(THIS_SCRIPT 'showthread')
{
# Sanitize the variables, all of them are unsigned integers
$vbulletin->input->clean_array_gpc('r', array('b' => TYPE_UINT'e' => TYPE_UINT'g' => TYPE_UINT));


I have the following HTML tag in the header template

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f={$vbulletin->GPC['b']}">
This should evaluate as:

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f=2">
However, it is evaluating as:

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f=">
The query string being passed into the page is:

http://www.mydomain.com/forums/forum...=9&e=2&b=2&g=4

So close here. Any other ideas? Is there some special 'escaping' I need to perform on the variable to expose it?

Again, thank you _both_ for your foo.

Opserty 06-30-2008 08:44 PM

Use:
PHP Code:

if(THIS_SCRIPT == 'forumdisplay')
{
# Sanitize the variables, all of them are unsigned integers
$vbulletin->input->clean_array_gpc('r', array('b' => TYPE_UINT'e' => TYPE_UINT'g' => TYPE_UINT));



v0xb0x 06-30-2008 08:44 PM

HOLD THE PRESSES!
HOLD THE PRESSES!

By withdrawing the code from the condition, the variable is being passed successfully!

So, here's what we have in the plugin - location is 'global_start':

PHP Code:

# Sanitize the variables, all of them are unsigned integers
$vbulletin->input->clean_array_gpc('r', array('c' => TYPE_UINT'e' => TYPE_UINT'g' => TYPE_UINT)); 

Here's what we have in the header template:

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f={$vbulletin->GPC['e']}">
...which is being evaluated correctly as:

HTML Code:

<a href="/forums/forumdisplay.php?f=2">
Outstanding!

Gents, I appreciate your time, patience and expertise.

Please let me know how I can return the favor.

--------------- Added [DATE]1214867069[/DATE] at [TIME]1214867069[/TIME] ---------------

Follow Up!

Is there an easy way for me to get these values that I pass into the vBulletin templates to persist for the life of the user's session?

Is there a switch that we can call to maintain the values I pass in?

lendelgan@gmail 07-01-2008 03:28 AM

ok, I am having trouble with this same thing.

I have:

PHP Code:

$globals = array(
    
'a'    => TYPE_UINT,
    
'b'    => TYPE_UINT,
    
'c'     => TYPE_NOHTML,
);
$vbulletin->input->clean_array_gpc('r',$globals); 

(this gets accessed like: script.php?a=3&b=4&c=some+Value)
later I have
PHP Code:

$x $vbulletin->GPC['a']; 

however:
PHP Code:

echo $x

returns nothing but when we do
PHP Code:

print_r($vbulletin->GPC);
$x $vbulletin->GPC['a'];
echo 
$x

The value (3) gets returned.

this is irritating, because I can't figure out when the variable will be set and when it won't.

For
PHP Code:

$x $vbulletin->GPC['c'];
echo 
$x

Works fine. If someone could tell me what I am doing wrong I would appreciate it.

Dismounted 07-01-2008 06:58 AM

Make sure you globalise $vbulletin if calling from inside a function.

mooreaa 08-25-2008 05:29 AM

This is a helpful bit, but I'm having one little issue with it.

On topics with multiple pages when I click to go to the next page, my varible gets lost... is there anyway to scope variables to retain them within a thread?

IE when you visit ....showthread.php?t=3&myvar=2 then when I click on page 2 of this thread, i want it to go to showthread.php?t=3&page=2&myvar=2

Again, within the tread only... so I guess I need to somehow modify the thread pagination links


All times are GMT. The time now is 02:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

X vBulletin 3.8.12 by vBS Debug Information
  • Page Generation 0.03201 seconds
  • Memory Usage 1,767KB
  • Queries Executed 10 (?)
More Information
Template Usage:
  • (1)ad_footer_end
  • (1)ad_footer_start
  • (1)ad_header_end
  • (1)ad_header_logo
  • (1)ad_navbar_below
  • (7)bbcode_html_printable
  • (11)bbcode_php_printable
  • (1)bbcode_quote_printable
  • (1)footer
  • (1)gobutton
  • (1)header
  • (1)headinclude
  • (6)option
  • (1)pagenav
  • (1)pagenav_curpage
  • (2)pagenav_pagelink
  • (1)post_thanks_navbar_search
  • (1)printthread
  • (10)printthreadbit
  • (1)spacer_close
  • (1)spacer_open 

Phrase Groups Available:
  • global
  • postbit
  • showthread
Included Files:
  • ./printthread.php
  • ./global.php
  • ./includes/init.php
  • ./includes/class_core.php
  • ./includes/config.php
  • ./includes/functions.php
  • ./includes/class_hook.php
  • ./includes/modsystem_functions.php
  • ./includes/class_bbcode_alt.php
  • ./includes/class_bbcode.php
  • ./includes/functions_bigthree.php 

Hooks Called:
  • init_startup
  • init_startup_session_setup_start
  • init_startup_session_setup_complete
  • cache_permissions
  • fetch_threadinfo_query
  • fetch_threadinfo
  • fetch_foruminfo
  • style_fetch
  • cache_templates
  • global_start
  • parse_templates
  • global_setup_complete
  • printthread_start
  • pagenav_page
  • pagenav_complete
  • bbcode_fetch_tags
  • bbcode_create
  • bbcode_parse_start
  • bbcode_parse_complete_precache
  • bbcode_parse_complete
  • printthread_post
  • printthread_complete