View Full Version : Removing Plugin from one skin?
shibby2
03-31-2018, 04:11 AM
Hey, if anyone could help me, that would be awesome.
I'm making a light mobile skin for my forum. I have a plugin installed that shows random pictures from members' albums on the forum index, below the Navbar.
Since I want this skin to be as light as possible, I really don't want this plugin to work in this skin.
Is there a way I can disable/remove it JUST from this new mobile skin I'm making?
Thanks!
MarkFL
03-31-2018, 11:18 AM
I would try wrapping the relevant PHP plugin code in the following:
if (!IS_MOBILE_STYLE)
{
plugin code here...
}
shibby2
04-02-2018, 04:16 PM
Thanks, I'll give it a try! :) I'll update soon..
EDIT: Actually, I don't even know where the plugin code is located. I looked through all the templates, and can't find anything that has it. :(
MarkFL
04-02-2018, 04:59 PM
Look in your plugins, not your templates. Look for the block titled "Plugins & Products" and then click "Plugin Manager" and look at the relevant plugins associated with the product you're trying to affect.
shibby2
04-03-2018, 02:59 AM
Ok, it worked, but it removed it on all my skins. lol
I think maybe I didn't put the style in correctly? What exactly would I type where you put "IS_MOBILE_STYLE"?
Thanks!
MarkFL
04-03-2018, 06:46 AM
You should have "!IS_MOBILE_STYLE" but perhaps that constant isn't defined for vB 3...I don't know.
shibby2
04-03-2018, 04:01 PM
Oh, it will know automatically what the mobile style is? I put the name of the style (lightweight), but it didn't work. I'll give that a try, thanks!
MarkFL
04-03-2018, 04:39 PM
Yes, it should contain the styleid of your mobile style.
If that constant isn't defined for vB 3, we can try something else, but I will wait until I hear back from you on this...:)
shibby2
04-03-2018, 11:18 PM
I'm a little confused. Don't mind me, I'm just really, really stupid. :D
So if the name of my style is 'lightweight,', I would want it like this:
if (!lightweight)
{
plugin code here...
}
?
MarkFL
04-03-2018, 11:46 PM
No, that's not going to work...have you tried what I initially posted?
shibby2
04-04-2018, 12:56 AM
Yes I did, but it also removed it from all styles, not just the mobile one. :(
MarkFL
04-04-2018, 02:48 AM
Okay, what is the styleid of your mobile style?
shibby2
04-04-2018, 03:27 AM
Style ID is 4.
MarkFL
04-04-2018, 04:50 AM
Okay, then try:
if (STYLEID != 4)
{
plugin code here...
}
shibby2
04-04-2018, 06:36 AM
That worked! :) Thank you so much!
Just wondering...and if it's not possible or too hard, please ignore...but how hard would it be to make it so users could just click a button or something to 'turn on' the random album pics if they wish to? So it would normally always be off for that style, but they have the choice to display it if they wish.
Thanks again for all the help! :)
MarkFL
04-04-2018, 10:57 AM
That worked! :) Thank you so much!
Just wondering...and if it's not possible or too hard, please ignore...but how hard would it be to make it so users could just click a button or something to 'turn on' the random album pics if they wish to? So it would normally always be off for that style, but they have the choice to display it if they wish.
Thanks again for all the help! :)
You could set up a "yes/no" custom profile field that would allow users to toggle whether this feature works or not. Then include in the conditional:
$vbulletin->userinfo['fieldX'] == 'Yes'
where X is the id number of the custom profile field.
shibby2
04-04-2018, 10:22 PM
Hmm, I like that, but I was also thinking a lot of people won't bother going into their User CP. So maybe something right there on forumhome where the pics would be, like a button or link that would turn it on? Is that possible?
MarkFL
04-04-2018, 10:40 PM
Yes, that could be done, but it would require a bit of javascript coding, particularly if you want the user's choice to be remembered. Or you could wrap the whole thing in a collapsible block.
shibby2
04-04-2018, 11:52 PM
That would be perfect, a collapsible box. Would that be hard?
MarkFL
04-05-2018, 01:57 AM
Is the information displayed by the addon done so with a custom template?
shibby2
04-05-2018, 03:41 AM
I don't know, don't really understand the question. Again, I'm dumb. lol
Normally, on all other styles, the album pics are in a collapsible box. Maybe there's a way to make it for the mobile style that the box is minimized by default, instead of being maximized by default on the other styles?
Thanks so much for all your help so far!
kai_sey
04-14-2018, 10:51 AM
Was looking for something similar, although applied to a product, not plugin.
So in such a scenario, how would I block a product from loading on my mobile style?
Would I simply wrap the .xml plugin file with:
if (STYLEID != x)
{
plugin code here...
}
Many thanks.
MarkFL
04-14-2018, 11:44 AM
Was looking for something similar, although applied to a product, not plugin.
So in such a scenario, how would I block a product from loading on my mobile style?
Would I simply wrap the .xml plugin file with:
if (STYLEID != x)
{
plugin code here...
}
Many thanks.
In this case you would need to wrap the code of all the product's plugins (except for those that cache templates or update AdminCP settings, etc.) in that if statement.
kai_sey
04-14-2018, 03:45 PM
In this case you would need to wrap the code of all the product's plugins (except for those that cache templates or update AdminCP settings, etc.) in that if statement.
Just tested this, and it worked a treat. Many thanks!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.