Log in

View Full Version : Forum Home Enhancements - Analog clock in navbar


steve1966
01-11-2009, 10:00 PM
This will add an anolog clock to the right of the navbar

The Analog Clock shows in realtime, what time it is in your region.

More info and screenshot visit

http://www.gheos.net/js/clock/



Find in Navbar

[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="alt1" width="100%">
<if condition="is_array($navbits)">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr valign="bottom">

Replace with
[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="alt1" width="100%"><span style="float:$stylevar[right]">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize=40;</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</span>

<if condition="is_array($navbits)">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr valign="bottom">

Note you can change the size of the clock ie clocksize=40

NGUYENDUCTRUONG
01-13-2009, 12:34 AM
thanks for share :D

SuperTaz
01-13-2009, 01:14 AM
I made a module for vBadvanced using this. Thank you. Works good.

Player-63
01-13-2009, 03:08 AM
Nice, Been looking for something like this for a while now. But i have a very dark skin. Anyone seen a light analog clock around?

SuperTaz
01-13-2009, 05:26 AM
<a href="http://www.worldtimeserver.com/clocks/wtsclock001.aspx" target="_blank">http://www.worldtimeserver.com/clocks/wtsclock001.aspx</a>

killerkraft
01-13-2009, 08:32 AM
Very simple and effective.

***** Installed

adhmwagde
01-13-2009, 09:40 AM
gracias :D

Coleccromos
01-13-2009, 05:32 PM
Thank you very much and running on version 3.7.4
Installed!!

AURFSCAN
01-19-2009, 06:26 PM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>



Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->

steve1966
01-20-2009, 10:56 AM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>



Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->


thank you that is much better :)

Sworm
01-29-2009, 07:05 PM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>



Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->



In my forum there's a small orizontal line that divide the welcome box to the clock,
is possble to remove?

gsmlover4u
02-01-2009, 12:09 PM
dear steve1966
how i can the change colour of clock ?

Greek76
02-02-2009, 08:09 PM
So does this work according to your timezone? I have a lot of member from Europe so will it show them their time or US time? Besides that it looks great.

Ill answer my own question it does.

spirittina
02-03-2009, 08:50 AM
cool thank you so much a great addition

2L8
02-15-2009, 11:30 PM
yeah! it works thx installed

slapjack2fast
03-13-2009, 06:11 AM
Works GREAT for me , Thanks so much.

TriAxis
03-23-2009, 07:51 PM
Yes this works great and I have marked as installed.

But I need to be able to change the color. We have a dark site by default and you can barely make out the clock. It looks great on our lighter colored styles.

Thank you.

realdx
04-02-2009, 10:55 PM
I've tested it, really nice, but now, how do I remove the other clock at the bottom of the page? is really ugly having two clocks! Thanks!!! :)

Black Tiger
04-24-2009, 02:11 PM
Nice!:)

But I would like to do it like Aurfscan in post 9. However, when I use his code, the clock won't appear.
What am I doing wrong? Vb 3.8.2.

Serbergg
04-25-2009, 09:18 PM
Greetings, I from Russia therefore know language badly. At installation of it the fashion is slowed down loading a forum. I have made on another.

1. Has loaded a file of hours clock.swf to itself on a forum into a folder flash (forum/flash/)

2. Instead of a code:

<td class="alt1" width="100%"><span style="float:$stylevar[right]">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize=40;</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</span>


I have inserted a code:

<td class="alt1" align="center">
<object classid="clsid: D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
width="200" height="200">

<param name="movie" value="clock.swf">
<param name="wmode" value="transparent">
<param name="quality" value="high">
<embed align="center" src="flash/clock.swf" quality="high" wmode="transparent"
width="50" height="50" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
</object>
</td>

All is ready. Now the forum is loaded quickly without a delay

nascartr
04-25-2009, 10:51 PM
Greetings, I from Russia therefore know language badly. At installation of it the fashion is slowed down loading a forum. I have made on another.

1. Has loaded a file of hours clock.swf to itself on a forum into a folder flash (forum/flash/)

2. Instead of a code:

<td class="alt1" width="100%"><span style="float:$stylevar[right]">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize=40;</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</span>


I have inserted a code:

<td class="alt1" align="center">
<object classid="clsid: D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
width="200" height="200">

<param name="movie" value="clock.swf">
<param name="wmode" value="transparent">
<param name="quality" value="high">
<embed align="center" src="flash/clock.swf" quality="high" wmode="transparent"
width="50" height="50" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
</object>
</td>

All is ready. Now the forum is loaded quickly without a delay


Thank you very much!

LOKIN510051
04-26-2009, 12:17 AM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>



Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->


MUCHAS GRACIAS LO INSTALE ASI COMO DIJISTE Y QUEDO MUY BIEN.

COL NIL SATIS
11-03-2009, 05:45 PM
nice little mod!! installed

vijayninel
11-09-2009, 01:54 AM
Thanks..installed it at bottom of the threads (above quickreply) :cool:

Black Tiger
12-15-2009, 03:49 PM
Not working anymore at this moment.
The site http://gheos.net/js/clock.js seems offline.

RedDevil
12-15-2009, 05:15 PM
Not working anymore at this moment.
The site http://gheos.net/js/clock.js seems offline.


working fine here maybe they were doing work on site.

Black Tiger
12-15-2009, 05:48 PM
Something was wrong, the complete site was offline all day. But I'm also happy to say they are back now and things are working fine again.

Raptor
12-23-2009, 09:53 AM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>

Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->


This works great - thanks !

Raptor
12-23-2009, 10:27 AM
btw if you are worried about that site going offline - its easy just to copy the js and swf to your own site

Birute
01-03-2010, 07:48 PM
where is the js and swf to copy?

boothole
01-04-2010, 02:00 AM
Great job - Not one problem for a change... :)

BTW: The .js "to copy" is here -> http://gheos.net/js/clock.js

Miss Chatterbox
01-04-2010, 01:47 PM
Installed and working perfectly thank you! :)

Black Tiger
01-04-2010, 02:50 PM
where is the js and swf to copy?
That doesn't matter. Anywhere in your public_html or forum directory. You just need to point to it from the script line. For example if you put it in your forums directory, it would look like this:
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
must be changed to:
<SCRIPT SRC="http://www.yourdomain.com/forums/clock.js"></SCRIPT>

Don't forget to edit the clock.js so it points correctly to your swf file.;)

captkirk
01-20-2010, 02:24 AM
Hi steve1966
I was using another clock at one stage, but with your clock

I did this


Find in Navbar


<if condition="$show['pmwarning']"><br /><strong><phrase 1="$vbphrase[pmpercent_nav_compiled]">$vbphrase[your_pm_box_is_x_full]</phrase></strong></if>
</div>
</td>



Add below


<!-- Clock -->
<td class="alt2">
<div align="center">
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">var clocksize='45';</SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://gheos.net/js/clock.js"></SCRIPT>
</div></td>
<!-- / Clock -->


This clock code is very cool, thanks and bookmarking it.

vefalidostlar
01-25-2012, 12:10 PM
thank you

dizzynation
01-27-2012, 06:03 AM
Can I place multiple clocks at top header? Like one for West Coast - Central - East Coast

For a filmmaker forum, thought it would be really cool to show people the times