PDA

View Full Version : Forum Home Enhancements - Dropdown menubox for Links/URL's


UKBusinessLive
12-30-2008, 10:00 PM
As a result of this post https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?p=1697782#post1697782

I've come up with a small modification that will allow admins to include a small dropdown box in the forum discription. With this mod you will be able to add a few or hundreds of urls and links without filling up your forum.

https://vborg.vbsupport.ru/external/2009/08/24.png
https://vborg.vbsupport.ru/external/2009/01/57.png

This is really easy, all you need to do is to copy the following code to notepad on your PC and save it as subnav.js


function go_nav() {

if (document.getElementById && document.createTextNode) {

var user_link = document.getElementById("my_links").value;

window.location = user_link;

return false;

}

}



or you can just download the zip file ;)

then you need to upload the subnav.js file to your forums root directory.

The next stage is the code where you edit your urls etc...

<div id="drop_box_nav">
<form action="#" onsubmit="return go_nav();">
<select name="my_links" id="my_links">
<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk">UKBusinesslive Store</option>
<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk/topsite">Topsite</option>
<option value="http://www.google.com">Google</option>
<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk/links/">UKBL Links</option>
</select>
&nbsp;&nbsp;
<input type="submit" name="sub_nav" id="sub_nav" value="Go to URL" />
</form>
</div>
<script type="text/javascript" src="subnav.js"></script>




Within that code you need to edit your urls and description in the option values

<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk">UKBusinesslive Store</option>


I've only done 4 in the above but you can add as little or as many as you need by simply adding more option values as in the code above.

Once you've saved your edit, you can upload it to a forum, what i did was to create a new forum called "Quick Links" and then paste all of that code into the Forum Description.

Thats all there is to it, Feel free to experiment with this and remember to post a link here if you want to show off your new dropbox.

Enjoy

:D

*****************************UPDATE*************** *******************
4th Jan 2009

Please find below an .xml file, This is the Menubox done within a Module for vBa

It's the actual module with the default url still in place. (You need to edit these - Unless you want a link to my site :D)
Anyone with vBa3 can upload it via the vBa control panel.
Lower versions of vBa may need to edit the .xml file.
REMEMBER you still need to upload the subnav.js file to your forum root

Many Thanks to Mal for this Code ;)

Enjoy :D
*****************************UPDATE*************** *******************

12 January 2009

To Open in new Browser Window

To get the link to open in a new browser window, what you do is add the target="_blank" attribute to your link tag, like this in your Menu Links area

<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk" target="_blank">UKBusinesslive Store</option>

If you do that to the ones that you want to open in a new window, then you don't navigate away from your site ;)

https://vborg.vbsupport.ru/external/2010/01/30.png

:D

UKBusinessLive
12-31-2008, 12:54 PM
:p Reserved :up:

Please don't forget to click Installed, and if you use it, show us a link to your dropdown box ;)

lingstar
12-31-2008, 01:11 PM
Super cool nifty neato! Thanks so much.

Best wishes,

Barbara

UKBusinessLive
01-01-2009, 05:49 PM
Thanks :up:

Haltech
01-01-2009, 06:35 PM
Awesome work.. Could this be used say, for subforums?

UKBusinessLive
01-01-2009, 06:38 PM
I guess you could use the dropdown for Subforums, instead of a bog standard url you could have the url to your subforums. not sure how that would work as you'd have to hide the subforums from the forum display.

have a play with it an let us know how you got on ;)

agitated
01-03-2009, 08:10 AM
Thanks for this. Neat! Works nice as a vBA module. :up:

UKBusinessLive
01-03-2009, 09:22 AM
Thanks for this. Neat! Works nice as a vBA module. :up:

Thanks agitated, would you like to post a link so we could take a peek ;) Its nice to see how folk are using this to their advantage :up:

Glynn58
01-03-2009, 07:36 PM
thanks, installed and working great

UKBusinessLive
01-03-2009, 08:32 PM
Thanks Glynn :D

UKBusinessLive
01-04-2009, 02:23 PM
*****************************UPDATE*************** *******************
4th Jan 2009

Please find below an .xml file, This is the Menubox done within a Module for vBa

It's the actual module with the default url still in place. (You need to edit these - Unless you want a link to my site :D)
Anyone with vBa3 can upload it via the vBa control panel.
Lower versions of vBa may need to edit the .xml file.
REMEMBER you still need to upload the subnav.js file to your forum root

Many Thanks to Mal for this Code ;)

Enjoy :D
*****************************UPDATE*************** *******************

GSeybold
01-12-2009, 06:30 PM
What a great mod, this will come in handy. Thanks!

UKBusinessLive
01-12-2009, 06:40 PM
What a great mod, this will come in handy. Thanks!

I was just thinking how long it'll take for you to find it Gabby :D

Glad you like it
;)

UKBusinessLive
01-12-2009, 08:39 PM
12 January 2009

To Open in new Browser Window

To get the link to open in a new browser window, what you do is add the target="_blank" attribute to your link tag, like this in your Menu Links area

<option value="http://www.ukbusinesslive.co.uk" target="_blank">UKBusinesslive Store</option>

If you do that to the ones that you want to open in a new window, then you don't navigate away from your site ;)

https://vborg.vbsupport.ru/external/2010/01/30.png

:D

GSeybold
01-13-2009, 12:47 AM
I know I'm addicted, I can't stop:) LOL I think I'm up to over 20 now. Now I wish I had your brains to figure out how to install this without taking hours. Ho humm... I guess I'll get everything eventually.

I can actually use this mod in several differnet areas of my forum just have to figure out how to do that too. :erm:

Gabby


I was just thinking how long it'll take for you to find it Gabby :D

Glad you like it
;)

UKBusinessLive
01-13-2009, 06:19 PM
I know I'm addicted, I can't stop:) LOL I think I'm up to over 20 now. Now I wish I had your brains to figure out how to install this without taking hours. Ho humm... I guess I'll get everything eventually.

I can actually use this mod in several differnet areas of my forum just have to figure out how to do that too. :erm:

Gabby

Let me know if you get stuck and i'll talk through with you, Its easy, Honest ;)

Secret Warez
08-14-2009, 12:39 AM
Is to do this in FORUMHOME?

webnsn
11-07-2015, 03:33 PM
HOW TO ADD ZIP file?

I am using Godaddy