PDA

View Full Version : Forum Display Enhancements - [AJAX] Ajax Poll Preview


Alphawolf83
12-24-2007, 10:00 PM
WORKS WITH 3.6.x to 3.8.x!

DESCRIPTION

We're living in a world of AJAX (at least some say so ;)), so why not minimize traffic by using AJAX technology? That's why I made this little hack for vbulletin (upon a request of a fellow mod on another forum).

So what this hack does is to display the poll results by hovering the thread poll icon in FORUMDISPLAY view (see screenshot), so you dont have to view the entire thread (and all its graphics and stuff) when you're just wanting to view the current poll results, and with this save forum traffic (though, granted, it's not that much). The hack uses the great jQuery (http://jquery.com/) javascript library and the modification jTip (http://codylindley.com/Javascript/264/jtip-a-jquery-tool-tip) by Cody Lindley, which I've modified for proper vbulletin use (especially layout issues).

It uses every forum's custom style, so it'll look like it was made for your vbulletin. ;)

The hack has been tested on 3.7.0B3 and 3.6.8, but should work on 3.5.x aswell.

STATISTICS

File Uploads: 5
File Changes: 0
Template Changes: 1
Products to Install: 1
Time to Install: ~ 2 minutes


FEATURES

Configuration Options in the AdminCP

Enable the Inline Poll Preview Plugin? (bool)
Tooltip Width (int)

Uses AJAX technology, so no extra query on any page
Uses vbulletin's permission system



INSTALLATION

- Upload files from the upload folder
- Import the product via ACP > Manage Products > Import
- Do the template change (can also be found within the ZIP file!)

In threadbit template replace
<if condition="$show['threadicon']"><img src="$thread[threadiconpath]" alt="$thread[threadicontitle]" border="0" /><else />&nbsp;</if>
with
<if condition="$show['threadicon']">
<if condition="($vboptions[enable_inlinepollpreview]==TRUE) AND $thread['pollid']">
<a href="pollinline.php?width=$vboptions[tipwidth_inlinepollpreview]&threadid=$thread[realthreadid]&rand={$pollprevrand}" class="jTip" id="pollpreview$thread[realthreadid]" name="$thread[threadtitle]" onclick="return false;"><img src="$thread[threadiconpath]" alt="$thread[threadicontitle]" border="0" /></a>
<else />
<img src="$thread[threadiconpath]" alt="$thread[threadicontitle]" border="0" />
</if>
<else />
&nbsp;
</if>


CONFIGURATION

Note that by default (after installation) the hack in disabled! Go to the options page to enable and configure it.

The (yet) few configuration options shouldnt be hard to understand so no further info here. If someone has any questions (or suggestions), the hack is supported by myself. Just reply here.


SCREENSHOTS

1.) The options panel.
2.) Poll Preview on another forum layout.
3.) Permission message when the user doesnt have the rights to view thread's contents.
4.) Poll Preview in FORUMDISPLAY view.

VERSION HISTORY

0.5.5
- Fixed issue on vb3.7.0B3 with unregistered users using Internet Explorer
- Added some additional template caching
- Fixed issue when users were able to click the poll icon link and got a white results page

0.5.0
- Initial Release of Ajax Poll Preview

bokmade
12-25-2007, 01:56 PM
<font color="red">Install ..</font>

Can You Make One For Thread Preview Just For Admin ..

Thanks ..

Forum Lover
12-25-2007, 02:13 PM
great hack. planning to use it to my new board.

Lionel
12-25-2007, 04:24 PM
very nice!

Alphawolf83
12-25-2007, 05:04 PM
Install ..

Can You Make One For Thread Preview Just For Admin ..

Thanks ..
Why, if I may ask? You can use the vbulletin permission system to deny certain usergroups to view thread content / poll results. :)

Magnumutz
12-25-2007, 05:30 PM
Nice mod dude, good job !
Installed.

yahoooh
12-25-2007, 05:32 PM
nice addon

SwollenCranium
12-25-2007, 06:51 PM
The following error occurred when attempting to evaluate this template:
The conditional on line 18 appears to be missing its beginning tag (<if>). This may cause unexpected behavior.
This is likely caused by a malformed conditional statement. It is highly recommended that you fix this error before continuing, but you may continue as-is if you wish.

I get the above error .. repeatedly.

**** Corrected *****

User head space and timing error.

SwollenCranium
12-25-2007, 07:41 PM
While using IE as an unregistered user I can not get the Ajax poll to auto populate. Also is it suppose to dynamically update ? Because I only see new poll results when I refresh the page.

Works fine in FF though.

FleaBag
12-25-2007, 09:59 PM
Great hack, thanks for sharing. :)

bokmade
12-26-2007, 09:44 AM
Why, if I may ask? You can use the vbulletin permission system to deny certain usergroups to view thread content / poll results. :)

No I'm Looking for Ajax thread Preview mod and just the admin can used this function ..

Hornstar
12-26-2007, 11:04 AM
yeah looking forward to vbulletin implementing new and useful ajax ways to save bandwidth. Thanks.

Alphawolf83
12-26-2007, 12:26 PM
The following error occurred when attempting to evaluate this template:
The conditional on line 18 appears to be missing its beginning tag (<if>). This may cause unexpected behavior.
This is likely caused by a malformed conditional statement. It is highly recommended that you fix this error before continuing, but you may continue as-is if you wish.

I get the above error .. repeatedly.

**** Corrected *****

User head space and timing error.
What vb version are you running? And when does the error appear? I am using the hack on 2 productive boards and didnt get any error messages yet...

While using IE as an unregistered user I can not get the Ajax poll to auto populate. Also is it suppose to dynamically update ? Because I only see new poll results when I refresh the page.

Works fine in FF though.
Well, I tested it and works fine in IE7 on vb3.7.0B3 as a guest. Can I have a link? :)

No I'm Looking for Ajax thread Preview mod and just the admin can used this function ..
Well, I thought there's such a hack already, which pops up the first (or last) post of a thread using AJAX. A forum search might help. :)

SwollenCranium
12-26-2007, 06:05 PM
What vb version are you running? And when does the error appear? I am using the hack on 2 productive boards and didnt get any error messages yet...


Well, I tested it and works fine in IE7 on vb3.7.0B3 as a guest. Can I have a link? :)



I'm running 3.7 beta 3.

I fixed the if tag issue.

But still get the white page in IE.

And this is the ERROR I get ---> Here (http://swollencranium.com/forums/pollinline.php?width=600&threadid=5&rand=89).

This is the actual forum display link ---> here (http://swollencranium.com/forums/forumdisplay.php?f=7)


I've had 14 different users confirm my error with IE. Works EVERY time for a registered user, but almost never for an unregistered first time viewer using IE.

After clearing cookies on my IE, I am even able to reproduce this effect in about 75% of my tries.




**********
I may be crazy but having unregistered access to some features is vital in building a member base. There are problems with Vbulletin and Vblog with unregistered users, I've already listed them in the bug section.

Sofia
12-27-2007, 07:55 AM
nice hack:) Thanks a lot ;)

Alphawolf83
12-27-2007, 01:29 PM
I fixed the if tag issue.
May I ask what the problem has been? :)

But still get the white page in IE.

And this is the ERROR I get ---> Here (http://swollencranium.com/forums/pollinline.php?width=600&threadid=5&rand=89).

This is the actual forum display link ---> here (http://swollencranium.com/forums/forumdisplay.php?f=7)

I've had 14 different users confirm my error with IE. Works EVERY time for a registered user, but almost never for an unregistered first time viewer using IE.

After clearing cookies on my IE, I am even able to reproduce this effect in about 75% of my tries.
I guess I managed to fix all the issues you had. Would you please download the new version 0.5.5 and give feedback if that helped? :) If so, I can send out an update.

Thanks for your feedback!

SwollenCranium
12-27-2007, 06:07 PM
May I ask what the problem has been? :)

It was an editing error on MY part. I inadvertently removed a closing > from an 'if' .




I guess I managed to fix all the issues you had. Would you please download the new version 0.5.5 and give feedback if that helped? :) If so, I can send out an update.

Thanks for your feedback!

Thanks for your efforts, it appears to have solved the problem. :up:

Xplorer4x4
01-11-2008, 04:23 PM
It's be great to see AJAX used for counting the votes, and showing the poll results in showthread. Any chance you might work on such a hack?

Alphawolf83
01-12-2008, 04:46 PM
It's be great to see AJAX used for counting the votes, and showing the poll results in showthread. Any chance you might work on such a hack?
Well, what'd be the difference to the way it's handeled at the moment? :)

iBaker
03-03-2008, 07:35 AM
Hi
Installed this hack into v3.7 BETA 5 and it works ok using Firefox but all I get is the question mark showing in IE and nothing else. Any suggestions - thanks for a great addon but unfortunately I have uninstalled

GoodKarmaKid
03-22-2008, 12:02 AM
Installed and working on vb3.7 RC1

One issue that came up though is:

When a poll is set to sticky, it shows some funky "onclick="return false;"> with the poll post icon in thread view. the strange thing is the error doesn't show if it isn't a sticky post.

If I turn off the ajax poll preview, the formatting error goes away.

FYI,

I have the seperate stickys mod (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?threadid=117944)installed

& the ZH Sticky Thread Mark-up (https://vborg.vbsupport.ru/showthread.php?t=133036&highlight=sticky+thread+markup)mod installed.

This is a really cool mod, and i like but I have temp disabled it while I have a poll in the sticky.

thanks,
Jason

Breathex
03-26-2008, 12:09 AM
I want you to know, this hack crashes with the Ajax Fisheye Menu hack.

Jase2
05-13-2008, 05:45 PM
This has the potential to be a good hack. Doesn't work in 3.7.0 though. :(

Alphawolf83
05-13-2008, 06:17 PM
Hi
Installed this hack into v3.7 BETA 5 and it works ok using Firefox but all I get is the question mark showing in IE and nothing else. Any suggestions - thanks for a great addon but unfortunately I have uninstalled
I've set up a fresh vb3.7 FINAL installation, applied the template changes, and it works fine in both IE7 and FF2 for me. You've tried it with BETA 5. Still having the problem with the FINAL?

I want you to know, this hack crashes with the Ajax Fisheye Menu hack.
I'll have a look into this. May you provide a screenshot?

This has the potential to be a good hack. Doesn't work in 3.7.0 though. :(
For me it does. Note that by default the hack is disabled. Go to the options to activate it. Did that already? :)

jost
07-17-2008, 10:52 AM
hej, it is not working in 3.7.2 with vbSEO installed.

drsli
07-30-2008, 07:24 PM
Thank your for this interesting and useful hack! :)

I discovered no probs so far with the hack and vbseo on 3.72. :up:

Alphawolf83
07-30-2008, 07:48 PM
That's nice to hear. :) Thanks for your feedback!

vbboarder
08-28-2008, 01:46 AM
Thanks for this cool mod! Tested it with VB 3.7.3 - works fine in Firefox 2 but does not work in IE7. Can you please fix? ;)

TheJordan
09-18-2008, 05:57 AM
I like the hack. I had it installed for a little while, but some of my users - just the ones using mobile devices such as a PSP - were unable to browse the forum pages with this enabled.

soqzippo
09-19-2008, 11:36 AM
when i hover over the poll icon all i get is a question mark... I've done everything that is described in the instructions. Any idea whats going on?

soqzippo
09-20-2008, 05:59 PM
helooooooooooo?????????????????????????????????

Alphawolf83
10-06-2008, 01:33 PM
helooooooooooo?????????????????????????????????
Sorry, I've been pretty busy.

I tested the addon both on FF3 and IE7 with vb3.7.3PL1, and it worked in both browsers for me. No other hacks installed. May you please provide a link?

OcR Envy
06-04-2009, 05:10 PM
Old mod bump ;)

Any way I can get the date when the poll was created to display on this preview?

Alphawolf83
06-04-2009, 07:23 PM
Old mod bump ;)

Any way I can get the date when the poll was created to display on this preview?
Well, I don't see any available variable like $pollstartdate or so. There are only two named $pollenddate or $pollendtime to use in templates.

biome.pat
07-10-2009, 03:35 PM
Works for me in 3.8.3

NTMID8
08-14-2009, 04:16 AM
Works for me in 3.8.3

Also have this working in 3.8.3. Just one request hopefully someone can help me with. When I go to a forum and see the poll icon, I can hover and everything works great. However, when I click on New Posts to retrieve a list of new posts, the popup does not work. I see the link in the status bar and it looks identical as on the threadbit, but no number after the rand= portion of the link.

Anyway, if I could get this to also work for the New Posts view it would be superb. Thanks for any help!

Alphawolf83
08-15-2009, 02:18 PM
Works for me in 3.8.3

Also have this working in 3.8.3. Just one request hopefully someone can help me with. When I go to a forum and see the poll icon, I can hover and everything works great. However, when I click on New Posts to retrieve a list of new posts, the popup does not work. I see the link in the status bar and it looks identical as on the threadbit, but no number after the rand= portion of the link.

Anyway, if I could get this to also work for the New Posts view it would be superb. Thanks for any help!
Thanks both for the info!

NTMID8
08-29-2009, 04:27 PM
Still trying to figure out how to get the preview to work the same when you are viewing the New Posts list. Anyone able to help?

NTMID8
09-20-2009, 04:52 AM
Thanks both for the info!

Could you please help me get this working in the search_results template? I've added the code but the preview does not work and the URL I'm shown when hovering ends with rand= with no trailing number.

Calystos
11-28-2009, 08:29 AM
Anyway of getting this to work with other areas of the site, such as Vbadvanced CMPS portal?

Tettinntil
02-25-2010, 06:26 PM
Great, but I have the same comment:
Anyway, if I could get this to also work for the New Posts view it would be superb. Thanks for any help!

vijayninel
03-20-2010, 07:39 AM
Not working for me in 3.8.4 .. it just shows the alt text as "Poll" on hover. :(